Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία η συναυλία των κουβανών στην Αθήνα #NoMásBloqueo

Στην κατάμεστη γνώριμη αίθουσα της Αλκυονίδας γιορτάστηκε η Ημέρα Κουβανικής Κουλτούρας με την μεγάλη συναυλία ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ ο οποίος συνεχίζεται εδώ και  πάνω από μισό αιώνα). Οι Manolo Vega, Ramón Soto, Marlen Olano, Remy Μailan, Rosanna Mailan Sevila, Merlin Alexandra, Yoel Soto, Odalis Palma, Chucho Shs, Saidel Baros, Yussef Beuto, Gerardo Vian, Daniel Allen, Rider Pistola, με την συνδρομή χορευτών, χορευτριών και Ελλήνων συναδέρφων τους. παρουσίασαν για πάνω από τρεις ώρες μια αξέχαστη συναυλία μπροστά σε εκατοντάδες Κουβανούς και Έλληνες που βρέθηκαν την Κυριακή 12 Νοέμβρη στο ιστορικό κινηματοθέατρο.

Η συναυλία ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της πρέσβειρας της Κούβας στη χώρα μας Zelmys Maria Dominquez Cortina , παρουσία εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, πρώην υπουργών, βουλευτών, μελών οργανώσεων αλληλεγγύης και εκατοντάδων φίλων της Κούβας.

Όπως είχε προαναγγελθεί, ήταν μια ιστορική συναυλία, μέσω της οποίας οι Κουβανοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, έβαλαν την δική τους καθοριστική σφραγίδα στην φιλία και την αλληλεγγύη με την Κούβα στη χώρα μας.

Και το έκαναν με τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο: Προβάλλοντας τον πολιτισμό  και την αντίληψη  για την ζωή, των κατοίκων του ηρωικού νησιού,  σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και αν βρίσκονται.

Forum Martiano GR