Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κατερίνη: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ «…η Ιστορία θα με δικαιώσει…» η κληρονομιά του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
«…η Ιστορία θα με δικαιώσει…» 

η κληρονομιά του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

Το βιβλιοπωλείο Μάτι καλεί σε βιβλιοπαρουσίαση-συζήτηση με αφορμή τη νέα έκδοση της ιστορικής ομιλίας του Φιντέλ Κάστρο «Η Ιστορία θα με δικαιώσει» από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα.


Σάββατο 2 Ιουνίου, 7:00μ.μ.,

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΤΙ 

Αβέρωφ 4, Κατερίνη



Με την προφητική φράση «…καταδικάστε με, δεν έχει σημασία, η Ιστορία θα με δικαιώσει…» έκλεισε τον λόγο υπεράσπισης του ο Φιντέλ Κάστρο στο δικαστήριο το 1953, μετά την συντριβή της επίθεσης των επαναστατών ενάντια στο στρατόπεδο της Μονκάδα την 26η Ιουλίου του ίδιου έτους.


Ο λόγος αυτός, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια μιας απολογίας, αποτέλεσε το πολιτικό πρόγραμμα ενός αντιδικτατορικού λαϊκού κινήματος το οποίο γιγαντώθηκε γοργά σε μια πραγματική Επανάσταση η οποία ανέτρεψε την αιμοσταγή δικτατορία του Φουλχένσιο Μπατίστα την 1η Γενάρη του 1959. Μια Επανάσταση που γρήγορα μετεξελίχτηκε σε σοσιαλιστική, η πρώτη νικηφόρα στην Αμερικανική Ήπειρο, και διασφάλισε οριστικά την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ανεξαρτησία του κουβανικού λαού. 

Η Κουβανική Επανάσταση παραμένει ζωντανή και εξακολουθεί να εμπνέει τους λαούς.
Αξίζει όχι μόνο την αλληλεγγύη μας, αλλά να μελετήσουμε τα διδάγματα της. 

Μέσα από αυτό το βιβλίο αναδεικνύεται η ιστορική συνέχεια των αγώνων του λαού της Κούβας. Αναδεικνύονται επίσης οι αρχές και χαρακτηριστικά της κουβανικής κοινωνίας που της επιτρέπουν –παρά τη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση και τον απάνθρωπο αποκλεισμό (εμπάργκο) που ισχύει και σήμερα– όχι μόνο να εξασφαλίζει αξιοζήλευτο επίπεδο ζωής (δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους τους Κουβανούς κλπ), αλλά και να παρέχει διεθνιστική αλληλεγγύη σε λαούς σε όλο τον κόσμο. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει συνολικά δύο ιστορικές ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο και προλογίζεται από την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει

η Πρέσβειρα της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα. 

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί» αλληλεγγύης με την Κούβας και των εκδόσεων Διεθνές Βήμα, το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Κώστας Σανίδας και Μπάμπης Μισαηλίδης.


βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Μάτι - 23510 31275 


Forum Martiano GR