Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Eκδηλώσεις στην Τουρκία για την επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης

Άγκυρα 21 Νοέμβρη (Prensa Latina) - O Τουρκικός Σύνδεσμος Φιλίας με την Κούβα “Χοσέ Μαρτί” ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων στη μνήμη του ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και προς τιμής της κοντινής 60ης επετείου της Κουβανικής Επανάστασης. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας, την Ινσταμπούλ, την Άγκυρα και τη Σμύρνη και θα είναι αφιερωμένες στον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης με αφορμή τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του και τα 60 χρόνια του άθλου της απελευθέρωσης του λαού του στο οποίο ηγήθηκε. 


Κάτω από τον τίτλο “60 χρόνια μεγάλου ανθρωπισμού, οι κουβανοί αφηγούνται  την Επανάσταση” οι διοργανωτές αναζητούν να φέρουν κοντά στους φίλους της Κούβας και στο κοινό γενικότερα, την σοσιαλιστική διαδικασία που αναπτύχθηκε στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες και την αλληλέγγυα πτυχή του προς τους λαούς όλου του κόσμου. 

Γι' αυτό έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία από το νησί αποτελούμενη από τον Χουάν Κάρλος Μάρσαν, αν.υπεύθυνο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), Λίλιαμ Μεντόσα, βουλευτή και εκπρόσωπο της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC), Ίβις Αλβίσα, από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), Μπέλκυς Λάυ, μέλος του ΚΚ Κούβας και Μάρτα Καρβαχάλ, δημοσιογράφο και διευθύντρια του Mundo Latino. 

Ακόμα, ο JMKDD ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή κουβανών και τούρκων μουσικών στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, οι οποίες θα ξεκινήσουν στην Ισταμπούλ στις 26 και 27 Νοεμβρίου, θα συνεχιστούν στη Σμύρνη στις 28 και 29 , για να τελειώσουν στην πρωτεύουσα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου . 

Forum Martiano GR