Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ο πρόξενος της Κούβας στο Διεθνές Συνέδριο "200 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Μαρξ"

Διεθνές Συνέδριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Κ.Μαρξ, οργανώνει στην Αθήνα (Πανεπιστήμιο Αθήνας, κτήριο Μ.Θ.Ε. («Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών», Σόλωνος 57, 1ος όροφος, Αμφιθέατρο «Πολίτου») ο Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης & Έρευνας (ΜΑ.ΧΩ.ΜΕ) στις 10 και 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το θέμα του Συνεδρίου είναι η «Επικαιρότητα της ανάλυσης του Κ.Μαρξ για τον καπιταλισμό και η στρατηγική της Αριστεράς στον 21ο αιώνα» και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. 




Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, ο πρόξενος της Κούβας στη χώρας Jose Oriol Marrero Martinez, θα μιλήσει με θέμα "Η εμπειρία της Κούβας στη διαδικασία σοσιαλιστικού μετασχηματισμού"

Ο Jose Oriol Marrero είναι κάτοχος Μ.sc. Κοινωνικών Επιστημών και διατέλεσε Ερευνητής του Κέντρου Ερευνών Διεθνούς Πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας. 

Την ίδια μέρα, ο καθηγητής Δημήτρης Καλτσώνης θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα "Λαϊκή εξουσία και δημοκρατία.Η εμπειρία των επαναστάσεων του 20ου αιώνα", ενώ την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εισήγηση με θέμα "Κ.Μαρξ και σημερινός καπιταλισμός στη Ρωσία. Προβλήματα στις Αριστερές δυνάμεις" θα παρουσιάσει ο Georgy Tsagolov, οικονομολόγος, καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Μόσχας, Ακαδημαϊκός και μέλος της Ένωσης Συγγραφέων της Ρωσίας.

Forum Martiano GR