Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του ΠΣΧΜ για τις μπριγάδες στην Κούβα το 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ) χαιρετίζει τους πάνω από 20 συμπατριώτες μας που πήραν μέρος στις μπριγάδες του Μάη και του Ιούλη του 2018, στο νησί της Επανάστασης.

Οι μπριγαδίστες του Μαίου πήραν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη παρέλαση στην Πλατεία της Επανάστασης και στη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας και οι μπριγαδίστες του Ιούλη στους εορτασμούς  της 65ης επετείου της επίθεσης στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες, στο Σαντιάγκο ντε Κούβα.¨

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην 48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» ήταν «τριηπειρωτική” πήραν μέρος επιπλέον, έλληνες και ελληνίδες που εργάζονται ή σπουδάζουν στην Αίγυπτο, την Αγγλία, την Γερμανία και τον Καναδά.


Και οι δύο μπριγάδες συναντηθήκαμε με τους λίγους έλληνες που διαμένουν μόνιμα στην Κούβα. Επιπλέον, στην Ευρωπαϊκή Μπριγάδα του Ιούλη συμμετείχαν μέσω αντιπροσωπειών διαφόρων χωρών, φίλοι της Κούβας από Κολομβία, Βενεζουέλα, Βολιβία. Είκοσι συνολικά εθνικότητες, μέσω των δεκατριών εθνικών αντιπροσωπειών. Έτσι η 48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα είχε εντονότερο διεθνή χαρακτήρα και εξ αυτού, πολύ ενδιαφέρον πολιτικό περιεχόμενο. 

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν φίλοι από διάφορες περιοχές της χώρας και, εκτός από τις γνωστές οργανώσεις αλληλεγγύης (ΠΣΧΜ και Ελληνοκουβανικός), βρέθηκαν στην Κούβα και συναγωνιστές από άλλες συλλογικότητες. Τέσσερα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Αεροδρόμιο (τον Μάη) και τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ, ΕΕ και Κυβέρνησης (τον Ιούλη).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα: 
  • Επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η συμμετοχή στις μπριγάδες είναι ο καλύτερος τρόπος πρώτης γνωριμίας με την Κουβα, τον λαό και την Επανάστασή της. 
  • Εκφράζει την πλήρη συμφωνία του με το τελικό ψήφισμα της 48ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας «Χοσέ Μαρτί» και σημειώνει ότι για άλλη μια φορά η μπριγάδα αποτέλεσε μια άτυπη συνάντηση των κινημάτων αλληλεγγύης με την Κούβα στην Ευρώπη. 
  • Ο ΠΣΧΜ όπως έχει ήδη αποφασίσει θα πάρει μέρος στην ετήσια Πανευρωπαϊκή Συνάντηση των Κινημάτων Αλληλεγγύης με την Κούβα, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβρη, στην Σλοβενία
Κλείνοντας αυτήν την επιτυχημένη μπριγαδιστική χρονιά μπαίνουμε ήδη σε φάση προετοιμασίας των επόμενων μπριγάδων, του 2019. Το πρόγραμμά τους θα δημοσιοποιηθεί από το ICAP τους προσεχείς μήνες (πληροφορίες: josemartigr.blogspot.com / email: josemartigr@gmail.com ). 


5/9//2018
Το Συντονιστικό του ΠΣΧΜ-Αλληλεγγύη με την Κούβα


Forum Martiano GR