Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Αμπέλ Πριέτο αναλαμβάνει Διευθυντής του “Προγράμματος Μαρτί” στην Κούβα

Ο Αμπέλ Πριέτο Χιμένεςαναλαμβάνει επίσημα διευθυντής του Γραφείου του "Προγράμματος Μαρτί" για να δώσει συνέχεια στη μελέτη του έργου και της σκέψης του Χοσέ Μαρτί και στο εντατικό έργο που πραγματοποίησε τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο Δρ Αρμάντο Χαρτ Ντάβαλος. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Μελετών Μαρτί στην Αβάνα, όπου ο Πριέτο Χιμένες αναφέρθηκε στο θεμελιώδες έργο του Χαρτ Ντάβαλος και στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους σήμερα οι θεσμικοί οργανισμοί που ασχολούνται με το έργο και την σκέψη του Μαρτί,  προκειμένου να προσεγγίσουν τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους, δίνοντας έμφαση στην πρόκληση της χρήσης των νέων τεχνολογιών γι αυτό το σκοπό. 

Ο Αλπίδιο Αλόνσο, ο νέος υπουργός Πολιτισμού, που παραβρέθηκε στην τελετή διαβεβαίωσε ότι το επίμονο έργο αυτών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μαρτί θα έχει την πλήρη υποστήριξη των πολιτιστικών οργανισμών της χώρας.
* Αμπέλ Πριέτο Χιμένες

Πολιτικός, συγγραφέας και καθηγητής. Υπουργός Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Κούβας για δύο περιόδους. Σύμβουλος του προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. Είναι επίσης βουλευτής στην Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας και εκλέγεται από τον Δήμο του Πιναρ ντελ Ρίο. 

Σπούδασε ισπανική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας και αργότερα εργάστηκε ως καθηγητής λογοτεχνίας. Διετέλεσε διευθυντής του εκδοτικού οίκου Letras Cubanas και πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας, Υπήρξε υπουργός Πολιτισμού της Κούβας, θέση που κατείχε από το 1997 μέχρι τις 6 Μαρτίου 2012, που διορίστηκε Σύμβουλος του Προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. 

Στις 8 Ιουλίου του 2016 ανέλαβε και πάλι υπουργός Πολιτισμού, θέση που κατείχε μέχρι τις 21 Ιουλίου 2018, όπου η νεοεκλεγείσα Εθνοσυνέλευση Λαικής Εξουσίας όρισε σε αυτή την θέση τον Αλπίδιο Αλόνσο.


Forum Martiano GR