Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας! & στήριξη της πανευρωπαϊκής καμπάνιας #unblockCuba


Α) Το ΣΜΤ υποστηρίζει το ακόλουθο ψήφισμα και θα αναρτήσει σχετικό link στην ιστοσελίδα του για την διαδικτυακή εκδοχή όπου μπορεί όποιος θέλει να υπογράψει σε προσωπικό επίπεδο. 
http://somt.gr/16347-2/

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.

Τα μέτρα αυτά αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.

Β) Το ΣΜΤ υποστηρίζει την πανευρωπαϊκή καμπάνια #unblockCuba

Συγκεκριμένα:
Εγκρίνουμε την τοποθέτηση του λογότυπου του Σωματείου στα υλικά της καμπάνιας
Θα αναρτήσουμε άμεσα σχετικό banner της καμπάνιας στην ιστοσελίδα του Σωματείου που θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος για σχετικό ενημερωτικό υλικό

Η ΓΣ 25/4/2021
Υπογράφω ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ

Δείτε επίσης εδώ


Forum Martiano GR

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ