Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ραούλ Κάστρο:“Tα ντοκουμέντα που εγκρίθηκαν υποστηρίζουν τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Κουβανικής Επανάστασης”


Απευθυνόμενος στους βουλευτές κατά το κλείσιμο της έκτακτης συνόδου της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας (ΑΝPP), ο Αρχηγός του Στρατού και Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Κούβας Ραούλ Κάστρο, επανέλαβε ότι να ντοκουμέντα που υιοθετήθηκαν χθες από την ΑΝPP έχουν μελετηθεί,συζητηθεί και ξανανασυζητηθεί πιο πολύ από όλα στην ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης, ίσως και στην ιστορία της Δημοκρατίας της Κούβας”.

Αυτά τα βασικά προγραμματικά ζητήματα που που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Κεντρική Επιτροπή και υιοθετήθηκαν από την Εθνοσυνέλευση, επιβεβαιώνουν τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Επανάστασης κια τον ρόλο του Κόμματος ως ανώτερη καθοδηγητική δύναμη του Κράτους”, τόνισε.


Επεσήμανε επίσης ότι αυτό θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε τον Εννοιολογικό Προσδιορισμό του Οικονομικού και Κοινωνικού Μοντέλου “ή πράγμα που είναι το ίδιο: να αλλάξουμε ότι πρέπει να αλλάξει και θα το κάνουμε στο βαθμό που η εσωτερική συναίνεση της κοινωνίας μας θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε σοβαρά λάθη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εκπλήρωση αυτού της γιγάντιου και τιμητικού καθήκοντος”.

Ο Ραούλ έδωσε επίσης τα στοιχεία της συζήτησης που προηγήθηκε για το 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC):

  • Στις εργασίες του Συνεδρίου έλαβαν μέρος 971 αντιπρόσωποι και 3.617 προσκεκλημένοι.
  • Κατατέθηκαν 1.345 προτάσεις.
  • Προσυνεδριακή συζήτηση:
  • Πραγματοποιήθηκαν 47.470 συναντήσεις.
  • Έλαβαν μέρος σε αυτές πάνω από 1.600.000 κουβανοί.
  • Κατατέθηκαν 208.601 προτάσεις.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Κούβας επανέλαβε την υποστήριξη στη Βενεζουέλα και στη νόμιμη κυβέρνησή της με επικεφαλής τον Νικολάς Μαδούρο.

Προηγουμένως, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε ειδική δήλωση αλληλεγγύης με το λαό και την κυβέρνηση αυτής της χώρας, που αντιμετωπίζει τις επιθέσεις της δεξιάς και τις αυθαίρετες και μονομερείς κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και την παρέμβαση στα εσωτερικά της ζητήματα από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και αρκετές χώρες.

Ο Ραούλ εξέφρασε επίσης την υποστήριξη του νησιού στην κυρίαρχη βούληση του λαού της Βραζιλίας, μπροστά στις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην παύση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ από τα καθήκοντά της ,στις διώξεις ενάντια στο Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Τέλος, ανακοίνωσε στην ολομέλεια ότι το Κοινοβούλιο θα συνέλθει και πάλι τον Ιούλιο για να εξετάσει εθνικά και διεθνή θέματα.



Forum Martiano GR