Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΙΑΣ ΚΑΝΕΛ: Aπεβίωσε ο Μίκης Θεοδωράκης και ο κόσμος συντρoφεύει το πένθος της Ελλάδας, Ας ηχεί το Canto General στη μνήμη του

Πηγή: acn.cu / FOTO: @DIAZCANELB

Αβάνα, 3 Σεπτεμβρίου (ACN)
-  Aπεβίωσε ο Μίκης Θεοδωράκης και ο κόσμος συντρoφεύει το πένθος της Ελλάδας για έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών, δήλωσε σήμερα ο Μιγκέλ Ντιαζ-Κανέλ, πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος. της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter ότι και η Κούβα κλαίει επίσης γι 'αυτόν, καθώς πάντα δέχονταν τη μαχητική του αλληλεγγύη.

"Ο Μίκης Θεοδωράκης πέθανε και ο κόσμος συντροφεύει το πένθος της Ελλάδας, για έναν από τους σπουδαίους μουσικούς όλων των εποχών. Τον κλαίει επίσης η Κούβα, η οποία λάμβανε πάντα τη μαχητική του αλληλεγγύη. Ας ηχεί το #CantoGeneral στη μνήμη του".


Ο Ντίας Κανέλ τόνισε επίσης ότι ο καλλιτέχνης ήταν προσωπικός φίλος του κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο Ρους και του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα , καθώς και υπερασπιστής της επαναστατικής υπήθεσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Θεοδωράκης ήταν ένας από τους πιο διάσημους υπογράφοντες υπέρ (της απονομής) του βραβείου Νόμπελ στην Ιατρική Ταξιαρχία Χένρι Ριβ, πρόσθεσε ο αρχηγός του Κουβανικού κράτους. 

Ο καλλιτέχνης, που ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος για τις συνθέσεις του για τον κινηματογράφο ή το μπαλέτο και ήταν σημείο αναφοράς στην παραδοσιακή ελληνική μουσική, πέθανε σε ηλικία 96 ετών.



Forum Martiano GR