Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

8,7 εκατομμύρια σύριγγες στην Κούβα από την αλληλεγγύη

Αβάνα, 13 Σεπτεμβρίου -  Περίπου 8,7 εκατομμύρια σύριγγες  καθώς και ιατρικά και νοσοκομειακά εφόδια θα φτάσουν σύντομα στην Κούβα χάρη στην αλληλεγγύη των κουβανών του εξωτερικού και των οργανώσεων που υποστηρίζουν το νησί, έγινε  γνωστό εδώ σήμερα.

Σύμφωνα με τον Humberto Pérez, συντονιστή της Ένωσης Marti των Κουβανών κατοίκων στον Παναμά, διοργανωτή της αποστολής, η δωρεά είναι μέρος της καμπάνιας "Rompamos el Bloqueo" (Σπάμε τον Αποκλεισμό) στην οποία συμμετέχουν οργανώσεις από περισσότερες από 28 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ευρώπης.

Σε λίγες ημέρες θα φτάσει το πρώτο από τα πέντε κοντέινερ από την Κίνα με τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε για να υποστηρίξει τον εμβολιασμό κατά του Covid-19. μια προσπάθεια που υποστηρίζεται επίσης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και νέους πτυχιούχους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κούβας, εξήγησε.

Από την έδρα του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), ο Pérez επεσήμανε την  ταχύτητα και το μέγεθος της ανταπόκρισης που εκφράστηκε  από την έναρξη αυτής της εκστρατείας τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία επέτρεψε την άφιξη οκτώ  φορτίων μέχρι σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι η περίπλοκη κατάσταση που προέκυψε από την πανδημία Covid-19 και η εντατικοποίηση του οικονομικού, οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας οδήγησε στην διασύνδεση οργανώσεων αλληλεγγύης και στην κινητοποίηση Κουβανών που διαμένουν στο εξωτερικό.

Σε αυτό το πνεύμα, ο Noemí Rabaza, πρώτος αντιπρόεδρος της ICAP, τόνισε τη δράση συνεργασίας που επιτεύχθηκε στη δουλειά του Red Continental Latinoamericana y Caribeña de Solidaridad con Cuba (Δίκτυο Αλληλεγγύης με την Κούβα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική), των Κουβανών κατοίκων στην Ευρώπη και τις υπόλοιπες ομάδες φιλίας σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ICAP αναγνώρισε την συμβολή της Ένωσης Marti των Κουβανών κατοίκων στον Παναμά σε αυτή την προσπάθεια, η οποία, όπως είπε ο συντονιστής της, θα συνεχιστεί με σκοπό να σπάσει τον αποκλεισμό των ΗΠΑ. 




Forum Martiano GR