Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Μήνυμα του ΠΣΧΜ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

H Bενεζουέλα δεν είναι μόνη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» καταδικάζει τις νέες επιθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην εθνική κυριαρχία Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει «ισχυρές και άμεσες οικονομικές κυρώσεις» ενάντια στον λαό της Βενεζουέλας εάν η κυβέρνηση δεν ακυρώσει τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 30 Ιουλίου, με την συμμετοχή πάνω από 8 εκατ. Βενεζολάνων. Μια σειρά ακροδεξιές ομάδες της αντιπολίτευσης που συγκροτούν το MUD και στηρίζονται από την Ουάσιγκτον, διεξάγουν βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις επί 3 μήνες, και δηλώνουν τώρα ότι σκοπεύουν να στήσουν μια παράλληλη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».

Στο στόχαστρο βρίσκονται τα κοινωνικά προγράμματα στην παιδεία, τη στέγη και την υγεία των κυβερνήσεων Τσάβες και Μαδούρο που έχουν ωφελήσει εκατομμύρια Βενεζουελάνους. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι σχέσεις αμοιβαίας αλληλεγγύης με την επαναστατική Κούβα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η συνεχιζόμενη πάλη του εργαζόμενου λαού της Βενεζουέλας για ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Επαναβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Βενεζουέλας και απαιτούμε να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.







Forum Martiano GR