Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΛΗ, επέτειο της ηρωικής επίθεσης του Φιντέλ και των συντρόφων του στον στρατώνα Μονκάδα

Ο Κουβανικός λαός με τους επαναστατικούς θεσμούς και την κυβέρνηση του, με θυσίες, επιτυχίες και αξιοπρέπεια συνεχίζει να οικοδομεί το σοσιαλισμό όπως ο ίδιος κυρίαρχα επιλέγει. Από τη νίκη της επανάστασης το 1959, έχουν αντιμετωπίσει κάθε επίθεση της ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης των ΗΠΑ και έχουν βγει νικητές. Το ίδιο θα γίνει και με τη σκληρότερη και μακροβιότερη επίθεση που τους έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον: τον εμπορικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που καθηλώνει την ανάπτυξη και απομυζά τους πόρους της χώρας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας αγώνα του κουβανικού λαού, που συνδέεται με την πάλη για την οικοδόμηση ενός σοσιαλισμού που ευημερεί και είναι βιώσιμος σε βάθος χρόνου. Είναι καθήκον μας, ως κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, να σπάμε καθημερινά τη σιωπή γύρω από τον εγκληματικό αποκλεισμό και να διαδίδουμε την αλήθεια για τις καταστροφικές συνέπειές του, καθώς και για τον αγώνα που διεξάγει ο λαός της Κούβας για την άμεση άρση του. 

Γι’ αυτό ζητούμε για άλλη μια φορά, 

  • Άμεση άρση του παράνομου και απάνθρωπου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα. 
  • Επιστροφή στη Δημοκρατία της Κούβας του εδάφους της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που κατέχουν παράνομα οι ΗΠΑ. 
  • Αποζημίωση της Κούβας για τις οικονομικές επιπτώσεις των ανωτέρω. 
  • Παύση κάθε ανατρεπτικής και υπονομευτικής ενέργειας από πλευράς ΗΠΑ.



https://josemartigr.blogspot.com






Forum Martiano GR