Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Πλήθος κόσμου τη γιορτή της κουβανικής πρεσβείας στην Αθήνα

"Καλέσαμε σήμερα εδώ τους φίλους της Κούβας για να γιορτάσουμε μαζί δύο μεγάλες νίκες: Ta 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης και τα 58 χρόνια της απόκρουσης της εισβολής στον Κόλπο των Χοίρων", είπε καλωσορίζοντας του καλεσμένους η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Σέλμυς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα και εξέφρασε,   "την πλήρη αλληλεγγύη της Κούβας στην αδερφή Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας  και όλες τις δίκαιες υποθέσεις του κόσμου".


Πλήθος φίλων της Κούβας έδωσε το παρών στην όμορφη αυτή γιορτή αλληλεγγύης. Ανάμεσά τους εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, οι οργανώσεις αλληλεγγύης, μαζικές και πολιτικές οργανώσεις, οι μπριγαδίστες που αναχωρούν την Δευτέρα (22/3) για την Μπριγάδα της Πρωτομαγιάς στην Κούβα, οι συμπατριώτες μας που κατοικούν μόνιμα στην Κούβα Μπάμπης Βορρέας και Δημήτρης Δημητρακόπουλος , ο Βελισσάρριος Κοσυβάκης του studio new star art cinema και κουβανοί και λατίνοι που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Η γνώριμοί μας Marlen Olano Carreras και ο Remy Mailan Mustelier ταξίδεψαν με τις φωνές τους και τους ρυθμούς της Κούβας τους καλεσμένους, σε ένα γλέντι που τελείωσε στις 7.30 το απόγευμα, αφού καταναλώθηκε όλο το ρούμι και τα κουβανικά εδέσματα που ετοίμασε το προσωπικό της πρεσβείας και οι κουβανοί που ζουν στη χώρα μας και συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.




Στη εκδήλωση παρουσιάστηκε, ειδικά για τους Έλληνες φίλους της Κούβας, η Έκθεση Φωτογραφίας Με την Κούβα στην καρδιά . Ήταν η 10η παρουσίαση αυτής της έκθεσης, την οποία έχουν δει μέχρι τώρα περισσότερο από 25.000 άτομα σε Μανάμα, Αθήνα, Λευκάδα, Τρίπολη, Θήβα, Λάρισα, Καλαμάτα και Τρίλοφο. Το επόμενο ταξίδι της θα είναι στην Κρήτη, όπου θα την παρουσιάσουν οι εκεί φίλοι της Κούβας και τον Ιούνιο στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στο γνωστό Festival Literatura en Atenas,(LEA).


Forum Martiano GR