Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Η αναξιοπρέπεια και τα ψεύδη δεν θα μπορέσουν ποτέ να υπονομεύσουν την ακεραιότητα της Κούβας

 Ανακοίνωθεν του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας (cubaminrex.cu)

Για άλλη μια φορά, η εφεύρεση και το παραλήρημα ζωντανεύουν στην κατασκευή ενός πλέγματος ψεμάτων κατά της Κούβας. Η απελπισία να αποκρύψει την αποτυχία των σχεδίων πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα οδήγησε έναν εκπρόσωπο των αμερικανικών ολιγαρχιών και των γεωστρατηγικών συμφερόντων να προσπαθήσει να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με ψευδείς και κακόβουλες κατηγορίες, οι οποίες επιδιώκουν να εμπλέξουν το κουβανικό κράτος σε υποτιθέμενες πρακτικές καταστολής, κατασκοπείας, διώξεων και βασανιστηρίων στη χώρα αυτή. 

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η προαναφερθείσα προωθήτρια των ψεμάτων έλαβε εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικό όμιλο πίεσης προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της και να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση στη Βενεζουέλα.

Δεν είναι η Κούβα που παρεμβαίνει -και δεν θα το κάνει ποτέ- στην πολιτική και οικονομική ζωή μιας άλλης χώρας με κυρώσεις, πιέσεις και σχέδια για αλλαγή καθεστώτος. Δεν είναι η Κούβα που εξαπολύει εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να υπονομεύσει τους θεσμούς της Βενεζουέλας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας.

Όπως έχει καταγγελθεί από το Υπουργείο αυτό, στις δηλώσεις της 31ης Ιουλίου, της 2ας και της 10ης Αυγούστου: αυτοί που προσπαθούν να επιβάλουν συκοφαντίες στην Κούβα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υποστηρίζουν και ασκούν την ανάμειξη, τη χειραγώγηση και την ενθάρρυνση της βίας. 

Η ολιγαρχία της Βενεζουέλας γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση έβαλε τέλος σε δεκαετίες βασανιστηρίων, εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και δολοφονιών. Από την άλλη πλευρά, οι ανεύθυνοι παραχαράκτες της πραγματικότητας αγνοούν τις ογκώδεις πρακτικές παρέμβασης και καταστολής των μεντόρων τους, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ στην υποστήριξη της επιχείρησης «Κόνδορας» στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και στην εκπαίδευση μισθοφόρων και στρατιωτικών πραξικοπηματικών δυνάμεων . Η Ουάσινγκτον ήταν υπεύθυνη για τις μεθόδους βασανιστηρίων και φρίκης σε βάρος των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, ένα παράνομα κατεχόμενο έδαφος της Κούβας. Ακόμα και στην ίδια αυτή χώρα συνεχίζουν να καταγράφονται κατασταλτικές πρακτικές εναντίον του ίδιου του λαού της, όπως αυτή που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες εναντίον φοιτητών πανεπιστημίου που διαδήλωναν κατά της γενοκτονίας στη Γάζα. 

Η Κούβα απορρίπτει κατηγορηματικά τα ψεύδη που κατασκευάζονται για να ενισχυθεί η πολιτική παρενόχλησης διαφόρων κυβερνήσεων των ΗΠΑ, μέρος της οποίας είναι η αυστηροποίηση του οικονομικού αποκλεισμού και η παράλογη ένταξη της Κούβας σε μονομερή κατάλογο κρατών που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, προκαλώντας έτσι σοβαρές επιπτώσεις στον κουβανικό πληθυσμό στο σύνολό του. 

Ποτέ δεν θα μπορέσουν οι ανιστόρητοι και τα ψέματα που η δεξιά  χρησιμοποιεί ως λάβαρο να υπονομεύσουν την ακεραιότητα της Κουβανικής Επανάστασης, ούτε θα μπορέσουν να κερδίσουν τη θέληση των λαών. 

Αβάνα, 20 Αυγούστου 2024

Forum Martiano GR