Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Granma: Η Ελλάδα ζητά το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τους κουβανούς γιατρούς

Η Ρωσία θα παράγει εμβόλιο - Εξώφυλλο των New York Times με ονόματα νεκρών - Η Κίνα προειδοποιεί: Οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου


Ειδήσεις στη σημερινή έκδοση 

www.granma.cu
Autor: Redacción Internacional |

25 de mayo de 2020 01:05:51

Στην Ελλάδα τάσσονται υπέρ του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για ιατρική συνεργασία στην Κούβα



Περισσότεροι από 13.000 Έλληνες έχουν ενταχθεί στη σελίδα του facebook με το όνομα "Νόμπελ για τους Γιατρούς της Κούβας", όπου απαιτούν να απονεμηθούν στους γιατρούς το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το τρέχον έτος . Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο φίλος της Κούβας Βελισσάριος Κοσσιβάκης, διευθυντής του New Star, Art Cinema. Η σελίδα έχει συγκεντρώσει χρήστες από 51 χώρες που έχουν κάνει περισσότερες από 500.000 αναρτήσεις και σχόλια σχετικά με το θέμα. Επιπλέον, περισσότεροι από 1.300 Έλληνες έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την εκστρατεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα, η οποία απαιτεί την άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στο νησί.


Η Ρωσία θα  ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου COVID-19 τον Αύγουστο

Το Ινστιτούτο Nikolai Gamaleya της Ρωσίας σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου covid-19 τον Αύγουστο, δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού, Alexandr Guintsburg. Ο ειδικός σημείωσε ότι οι προκαταρκτικές δοκιμές του εμβολίου σε ζώα έδειξαν καλά αποτελέσματα και  ανακοίνωσε ότι μόλις τελειώσει αυτή η φάση, θα ζητηθεί έγκριση για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Αυτός και η ομάδα των επιστημόνων εμβολιάστηκαν με  το εμβόλιο για να συνεχίσουν την έρευνα. "Οι εργαζόμενοι έκαναν αυτό το βήμα με πλήρη υπευθυνότητα", ανέφερε. (Sputnik)

Foto: RT
Ολόκληρο το εξώφυλλο του New York Times με ονόματα νεκρών από το COVID-19

Μια λίστα με άτομα που έχουν πεθάνει από το covid-19 εμφανίζεται αυτήν την Κυριακή στο εξώφυλλο των New York Times, που επιχειρεί να καταμετρήσει τι σημαίνει αυτή η απώλεια για τη χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζουν τα 100.000 θύματα του κορονοϊού. "Ήθελα κάτι που οι άνθρωποι θα βλέπουν σε εκατό χρόνια για να κατανοήσουν τον αριθμό των απωλειών που βιώνουμε", δήλωσε ο Marc Lacey, εκδότης του Εθνικού τμήματος των New York Times. Αντί των άρθρων, φωτογραφιών ή γραφικών που εμφανίζονται τακτικά στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, αυτή την Κυριακή υπάρχει μόνο ένας μακρύς και σοβαρός κατάλογος ατόμων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της πανδημίας. (RT) 

Η Κίνα προειδοποιεί: Οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi εξέφρασε τη λύπη του την Κυριακή  για την αύξηση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την πανδημία covid-19 "Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ωθούν τις δύο χώρες μας στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου". Οι ΗΠΑ Αποφάσισαν την Παρασκευή να προσθέσουν 33 κινεζικές εταιρείες και ιδρύματα σε μια οικονομική μαύρη λίστα για υποτιθέμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή γιατί έχουν δεσμούς με τον κινεζικό στρατό, επικαλούμενες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Η ένταση μεταξύ των δύο πρώτων οικονομιών στον κόσμο έχει κλιμακωθεί περαιτέρω μετά το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού. Αυτό δεν μοιάζει πλέον να αποτελεί εμπορική αντιπαράθεση, αλλά τείνει να αφορά ένα σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας. (Hispantv)

________________________________________________________________

Hilo Directo


Grecia pide Nobel de la Paz para médicos cubanos; Rusia producirá vacuna; Portada del New York Times con nombres de fallecidos; China advierte: EE. UU. está al borde de una nueva Guerra Fría




Conozca los hechos que son noticia hoy en nuestra sección

Forum Martiano GR