Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Οι Gail Reed και William Gumede για την ιατρική επιτυχία της Κούβας [VIDEO]


                με ελληνικούς υπότιτλους
Η εκπομπή παρουσιάστηκε στις 28 Ιουλ 2015 από το CGTN America

- Η Gail Reed είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος και κάτοικος της Αβάνας Επικεντρώθηκε στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της Κούβας.'Ηταν η πρώτη παραγωγός της NBC, που εδρεύει στην Αβάνα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μετά από αρκετές δεκαετίες εργασίας στην Αβάνα, εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για το κουβανικό σύστημα υγείας. Το 1997 ίδρυσε την "Ιατρική Εκπαιδευτική Συνεργασία με την Κούβα" (MEDICC), αμερικανική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που προωθεί τα βελτιωμένα αποτελέσματα υγείας και την ισότητα μέσω διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ, της Κούβας και των παγκόσμιων κοινοτήτων υγείας.Η Gail Reed παρήγαγε τη βραβευμένη ταινία Salud! ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την Κούβα και την αναζήτηση της παγκόσμιας υγείας. Επί του παρόντος λειτουργεί ως Εκδότης του MEDICC Review , ενός τριμηνιαίου περιοδικού που δημοσιεύει πρωτότυπες έρευνες και προοπτικές από Κουβανούς και άλλους επαγγελματίες υγείας της αναπτυσσόμενης χώρας. 

- Ο William Gumede είναι οικονομολόγος της Νότιας Αφρικής και πολιτικός επιστήμονας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Ανάπτυξης της Μεταπτυχιακής Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ.Το 2014 δημιούργησε το think tank Democracy Works , το οποίο έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα Internet και ερευνητικό εργαστήριο σχετικά με τη δημοκρατία στην Αφρική.



Forum Martiano GR