Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Εκπαίδευση και επιστημονικά επιτεύγματα του Κουβανικού λαού: Μια εμπειρία που αξίζει να συζητηθεί - Εκδήλωση περιοδικού ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΗΣ

https://www.facebook.com/events/167745294635931/



Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ Maestra (Δασκάλα, 29’) της Catherine Murphy για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού στην Κούβα μέσα σε έναν χρόνο, με την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων. 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Zelmys María Domínguez Cortina, Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Πανεπιστημιακός, που θα μιλήσει για την Επιστημονική Έρευνα στην Κούβα και τη σύνδεση της με την Εκπαίδευση, η Νατάσα Τερλεξή, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Χοσέ Μαρτί», που θα κάνει μια ιστορική αναδρομή και θα μιλήσει για τη σημερινή πραγματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, και (μέσω Skype) η Catherine Murphy, σκηνοθέτιδα, που θα μας μεταφέρει την εμπειρία της από το γύρισμα του ντοκιμαντέρ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Το περιοδικό Σελιδοδείκτης για της εκπαίδευση και την κοινωνία
σας προσκαλεί σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα:
Εκπαίδευση και επιστημονικά επιτεύγματα του Κουβανικού λαού:
Μια εμπειρία που αξίζει να συζητηθεί
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 18.30 μμ
Λέσχη Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175Β & Λασκάρεως

Η Κούβα αναγνωρίζεται διεθνώς για το υψηλό επίπεδο της παιδείας και της υγείας της αλλά και για τα επιτεύγματα στον τομέα της επιστημονικής έρευνας σε σχέση με την υπόλοιπη Λατινική Αμερική και Καραϊβική και θεωρείται, σε πολλούς δείκτες, συγκρίσιμη με τον αναπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Το γεγονός αυτό πιστοποιούν διεθνείς οργανισμοί όπως η UNESCO, αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ και η Παγκόσμια τράπεζα.

Πώς η Κούβα, μια φτωχή χώρα, πρώην αποικία, κατάφερε μέσα σε μερικές δεκαετίες να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό και να περάσει σε αυτήν την υψηλή ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας κυρίως στην Ιατρική και την Βιοτεχνολογία; Τι μπορούμε να μάθουμε από την εμπειρία της;

Ο Σελιδοδείκτης διοργανώνει εκδήλωση προσεγγίζοντας τα ερωτήματα αυτά.


Forum Martiano GR