Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση της Cubana de Aviación για κατάργηση διεθνών πτήσεων λόγω των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ

Η κρατική εταιρία αερομεταφορών της Κούβας Cubana de Aviación εξέδωσε στις 22 Οκτώβρη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι λόγω των πρόσφατων αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Κούβας αναγκάζεται να καταργήσει πτήσεις προς προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στις 18 Οκτώβρη η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε γνωστά νέα μονομερή καταναγκαστικά οικονομικά μέτρα κατά της Κούβας, η εφαρμογή των οποίων επηρεάζει τον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας της Κούβας, και ιδιαίτερα την κρατική εταιρεία αερομεταφορών Cubana de Aviación.

Τα μέτρα αποτελούν ισχυρή απόδειξη της ενίσχυσης και επιθετικότητας του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, που διατηρείται εδώ και σχεδόν 60 χρόνια εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα την όξυνση των οικονομικών ζημιών, καθώς και την μη εκπλήρωση των συνημμένων εμπορικών συμφωνιών, γεγονός που προκαλεί την δυσαρέσκεια στους επιβάτες μας με τον επακόλουθο αντίκτυπο στην εικόνα των κουβανικών εταιρειών.

Η Cubana de Aviación ενημερώθηκε από τις εταιρείες εκμίσθωσης τρίτων χωρών για την παύση των ήδη υπογραμμένων συμβάσεων μίσθωσης, κάτι που έχει προκαλέσει την ακύρωση διεθνών πτήσεων προς τους ακόλουθους προορισμούς: Σάντο Ντομίνγκο (Δομινικανή Δημοκρατία), Πόλη του Μεξικού, Κανκούν (Μεξικό), Καράκας (Βενεζουέλα), Πορτ-ο-Πρενς (Αϊτή), Φορ ντε Φρανς (Μαρτινίκα) και Πουάντ α Πιτρ (Γουαδελούπη).


Αυτός ο αντίκτυπος αντικατοπτρίζεται επίσης στις εθνικές μεταφορές. Η Cubana de Aviación θα προχωρήσει στην τροποποίηση των εθνικών δρομολογίων, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στους επιβάτες που επηρεάζονται από την ακύρωση των πτήσεων θα επιστραφεί η συνολική αξία του εισιτηρίου στα εμπορικά γραφεία.

Η εταιρεία Cubana de Aviación ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε, οφειλόμενη στα νέα μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της χώρας μας και επαναλαμβάνει ότι παρά την επιθετική κλιμάκωση της, θα αναζητήσει τις κατάλληλες λύσεις για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Πηγή: www.cubana.cu/news/69

Επίσης: Αναστολή πτήσεων λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στην Κούβα (ΕΦΣΥΝ)

Forum Martiano GR