Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δήλωση του ΠΣΧΜ


Στις 12/7/19 το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναγνώρισε τον Χουάν Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, επικαλούμενο την κοινή θέση της ΕΕ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" - Αλληλεγγύη με την Κούβα καταδικάζει απερίφραστα την κίνηση αυτή ως επέμβαση στα εσωτερικά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, επίθεση στην κυριαρχία του λαού της καθώς και στην εκλεγμένη κυβέρνησή της. Επιμένοντας στην αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία της 11ης Ιανουαρίου 2019, η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ που επιβουλεύονται τον ενεργειακό πλούτο της Βενεζουέλας.


Οι «διπλωματικές» αυτές κινήσεις συνοδεύονται από τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον ενάντια σε μια χώρα που αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά της και στέκεται σταθερά στο πλευρό της Κούβας. Συνοδεύονται και από την ενίσχυση του αμείλικτου αποκλεισμού που επιβάλλουν στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια.

Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο και συλλογικότητα να στηρίξει την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας να απαιτήσει την ανάκληση της αναγνώρισης του πραξικοπηματία ως προσωρινού προέδρου. Εκφράζουμε της συμπαράστασή μας στους εκπροσώπους της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.
Κάτω τα χέρια ΗΠΑ και ΕΕ από τη Βενεζουέλα!
14/7/2019 / ΠΣΧΜ

Forum Martiano GR