Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στις εργατικές κατοικίες της Κ.Κηφισιάς για τις μπριγάδες

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με συμμετοχή περισσότερο από 35 ατόμων, ανάμεσά τους και μπριγαδίστες από παλαιότερες ελληνικές αποστολές, η εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσαν 3 μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισίας, τα οποία συμμετείχαν μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί», στην 48η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» στην Κούβα, τον περασμένο Ιούλιο.

Σε ιδιαίτερα ζεστή και ελεύθερη συζήτηση, οι 3 μπριγαδίστες μετέφεραν την εμπειρία τους από την επίσκεψη τους στην Κούβα. Αναφέρθηκαν στη σημασία των μπριγάδων όχι μόνο ως έκφραση έμπρακτης αήλεγγύης, αλλά και ως τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσει κάποιος την Κούβα, της Επανάστασή της και το λαό της. «Οι μπριγάδες αλληλεγγύης» ανέφεραν χαρακτηριστικά, «αποτελούν το παράθυρο της Κούβας στον κόσμο (…) και στις σημερινές συνθήκες κρίσης, πέραν των φορέων αλληλεγγύης, μεγαλώνει το ενδιαφέρον όλο και πιο ευρύτερου κόσμου, στην πλειοψηφία του νεολαία». 


Αναφέρθηκαν επίσης, στις εμφανείς επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των κουβανών του πολύχρονου αποκλεισμού και πως, παρ’ όλες τις δυσκολίες, η Κούβα έχει καταφέρει σε κάθε τομέα διοίκησης του κράτους να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, μέσα από μια πραγματικά συμμετοχική δημοκρατία. Κατέληξαν λέγοντας πως, συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί φάρο για την ανθρωπότητα και κάθε λαό που αγωνίζεται για δικαιοσύνη και μια καλύτερη ζωή, και αξίζει την αλληλεγγύη μας.


Στις πολυάριθμες ερωτήσεις και συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκαν πλευρές σχετικά τις κατακτήσεις της Επανάστασης, με την οικονομία και τη λειτουργία της σε συνθήκες εμπάργκο, αλλά και το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνείδησης, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του κόσμου στη διεύθυνση του κράτους και τον έλεγχο που ασκούν.


Ήταν μια ζωντανή κουβέντα, που κράτησε για αρκετές ώρες αμείωτο το ενδιαφέρον και συνεχίστηκε για μερικές ώρες ακόμα σε παρακείμενη ταβέρνα της γειτονιάς, κατά την ελληνική παράδοση !

Forum Martiano GR