Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Κορυφώνονται οι καμπάνιες για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στις ΗΠΑ

Ένα κίνημα, εντός και εκτός ΗΠΑ –όπως αυτό που ενώθηκε γύρω από το αίτημα της απελευθέρωσης των Πέντε Κουβανών– μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Το κίνημα στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία εξαπλώνεται. Επίσης εντείνονται οι αγώνες των ίδιων των φυλακισμένων ενάντια στην αυθαίρετη χρήση της απομόνωσης και άλλων βάναυσων πρακτικών του σωφρονιστικού συστήματος στη χώρα αυτή με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν πληθυσμό φυλακισμένων σε όλο τον κόσμο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είχε κερδίσει υποστηρικτές στις ΗΠΑ το αίτημα των Πέντε Κουβανών αγωνιστών οι τελευταίοι από τους οποίους απελευθερώθηκαν πριν από 2 σχεδόν χρόνια τώρα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, αποκτούν νέα δυναμική τρεις ιστορικοί αγώνες μακροχρόνια φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων: Κερδίζουν υποστήριξη και έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσα από τους σημερινούς αγώνες στις ΗΠΑ. Τον Οκτώβρη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις διεθνώς για τους Όσκαρ Λόπες, Μουμία Αμπού Τζαμάλ και Λέοναρντ Πελτίερ.


Όσκαρ Λόπες Ριβέρα!
Ο Λόπες συνελήφθη το 1981 και κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων Εθνικής Απελευθέρωσης του Πουέρτο Ρίκο (FALN). Στερούμενοι αποδεικτικών στοιχείων που να τον συνδέουν με βίαιες πράξεις, οι εισαγγελείς έστησαν εναντίων του την κατηγορία της «ανατρεπτικής συνωμοσίας» (seditious conspiracy).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://freeoscarlopeznow.com/ ή το http://www.wbderive.com/boricuahumanrights .

Μουμία Αμπού Τζαμάλ!
Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, πρώην μέλος των Μαύρων Πάνθηρων, καταδικάστηκε σε θάνατο το 1982 με την κατασκευασμένη κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικού στη Φιλαδέλφεια. Το 2011 ομοσπονδιακό δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη. Η σωφρονιστικές αρχές τον ρίχνουν συχνά και αυθαίρετα στην απομόνωση. Αρνούνται το αίτημά του να εξεταστεί από γιατρούς της επιλογής του.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.freemumia.com.

Λέοναρντ Πελτίερ
Ο Λέοναρντ Πελτίερ βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από 40 χρόνια (6 εκ των οποίων στην απομόνωση) για τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων της Βόρειας Αμερικής. Σήμερα το κίνημα υπεράσπισής του απαιτεί όλο και πιο δραστήρια την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ο Πελτίερ, τώρα 71 ετών και με σοβαρά προβλήματα υγείας, καταδικάστηκε το 1977 σε δις ισόβια με τις στημένες κατηγορίες της δολοφονίας 2 πρακτόρων του FBI.



Forum Martiano GR