Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Να αφαιρεθεί η Κούβα από την αυθαίρετη και μονομερή λίστα των ΗΠΑ, των χωρών που υποτίθεται πως προωθούν την τρομοκρατία ~ Ανακοίνωση ΠΣΧΜ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στις 15 Μαίου 2024, σε μια προσπάθεια να μπερδέψει την κοινή γνώμη, παρουσίασε τη μονομερή λίστα που αυθαίρετα συντάσσουν, των χωρών που υποτίθεται πως «δεν συνεργάζονται πλήρως με τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες των ΗΠΑ» και από την οποία, φέτος, έχουν αφαιρέσει την Κούβα.

Παράλληλα όμως, συνεχίζουν να συμπεριλαμβάνουν άδικα και αυθαίρετα την Κούβα στην δεύτερη λίστα –την οποία επίσης συντάσουν αυθαίρετα- με χώρες που υποτίθεται πως προωθούν την τρομοκρατία.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στην Κούβα, εδώ και πάνω από 60 χρόνια ένα εγκληματικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχει προκαλέσει στην οικονομία της τεράστιες υλικές και ανθρώπινες ζημιές και αποτελεί το πρωταρχικό εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας.

Η συμπερίληψη της Κούβας στην αυθαίρετη, αβάσιμη και μονομερή Λίστα των υποτιθέμενων χορηγών της τρομοκρατίας, λειτουργεί συκοφαντικά και δρα συμπληρωματικά στην τεράστια ζημιά που προκαλούν στην κουβανική οικονομία τα μέτρα, οι ενέργειες και η πειθαναγκαστική επίδραση που αυτόματα ξεσπά ενάντια σε κάθε Κράτος που εμφανίζεται να αναφέρεται σε αυτή τη λίστα, ανεξάρτητα με το ποιά είναι η αλήθεια.

Αυτό που παρακολουθούμε χρόνια τώρα είναι η γνωστή ιμπεριαλιστική τακτική το θύμα να βαφτίζεται θύτης και αντίστροφα.

Η Κούβα δεν είναι τρομοκράτης, αλλά θύμα της τρομοκρατίας, ακόμα και της κρατικής. Οι λίστες αυτές δεν προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ σαν μοχλός πίεσης και σαν πρόσχημα για την επιβολή εγκληματικών κυρώσεων, που παραβιάζουν το δικαίωμα του κουβανικού λαού στην κυρίαρχη και ανεξάρτητη ανάπτυξη και ευημερία.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" - Αλληλεγγύη με την Κούβα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την πολιτική και απαιτούμε:
Να αφαιρεθεί, μια και καλή, η Κούβα από την αυθαίρετη και μονομερή λίστα των ΗΠΑ, των χωρών που υποτίθεται πως προωθούν την τρομοκρατία
- Άμεση άρση του παράνομου εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού

 


Forum Martiano GR