Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Λευτεριά στην Παλαιστίνη ~ Αλληλεγγύη στο Λαό της

Εμείς που χρόνια παλεύουμε ενάντια στον αποκλεισμό, τις αδικαιολόγητες κυρώσεις και την παράνομη κατοχή (Γκουαντάναμο) σε βάρος της Κούβας από την επιθετικότητα των ΗΠΑ, στεκόμαστε με απόλυτη αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για δικαιοσύνη, ελευθερία, αυτοδιάθεση και ειρήνη.

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι ΗΠΑ είναι ο προστάτης και τροφοδότης του στρατοκρατικού, ρατσιστικού, δολοφονικού κράτους του Ισραήλ. Ούτε είναι τυχαίο ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι επί δεκαετίες θύμα κατοχής, αποκλεισμού, κυρώσεων, δολοφονιών, διώξεων και βασανισμών.

Αυτές τις μέρες ο αποκλεισμός της Γάζας είναι απόλυτος ενώ η θηλειά κλείνει και στη Δυτική Όχθη - με την άμεση πλέον συνενοχή και της ΕΕ. Την ίδια στιγμή τα δολοφονικά πλήγματα του Ισραηλινού στρατού ενάντια σε αμάχους και ζωτικές πολιτικές υποδομές (ύδρευση, αποχεύτεση, ηλεκτροδότηση, νοσοκομεία κλπ) απειλούν άμεσα εκατομμύρια παλαιστίνιους.

Απαιτούμε

· Να πάψει τώρα κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ σε Δυτική Όχθη και Γάζα και να ξεκινήσουν άμεσα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

· Να πάψει άμεσα ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας

· Καμία συνδρομή της Ελλάδας (με οποιοδήποτε τρόπο) στο στρατοκρατικό απαρτχάιντ του Ισραήλ. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες Ελλάδας-Ισραήλ.

· Άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα


Forum Martiano GR