Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Η Κούβα εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης

 Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC

Ανακοινωθέν του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας

Η Δημοκρατία της Κούβας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, η οποία είναι συνέπεια 75 ετών διαρκούς παραβίασης των αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής του Ισραήλ.

Η Κούβα απαιτεί μια συνολική, δίκαιη και μόνιμη λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, βασισμένη στη δημιουργία δύο κρατών, η οποία θα επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να αποκτήσει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος εντός των συνόρων πριν από το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να εκπληρώσει την εντολή του και να θέσει τέλος στην ατιμωρησία του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης, με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ιστορικά συμπράξει, παρεμποδίζοντας επανειλημμένα τη δράση του οργάνου, υπονομεύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Η Κούβα ζητά ειρήνη και αναζήτηση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση μιας σύγκρουσης που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Prensa Rebelde GR: Η Κούβα εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης (prensa-rebelde.blogspot.com)


Forum Martiano GR