Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Η Western Union περιορίζει τα εμβάσματα προς την Κούβα

Πηγή: Granma.cu

Άλλο ένας γύρος στη σκληρή, άδικη και απάνθρωπη πολιτική της απέναντι στην Κούβα μόλις έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ: η εταιρεία αποστολής εμβασμάτων Western Union ανέστειλε την Τετάρτη τις χρηματικές μεταφορές στο νησί, εκτός από αυτές που εκδίδονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Η Prensa Latina ξεχώρισε τις ανακοινώσεις που έκανε προηγουμένως η προαναφερόμενη οντότητα των ΗΠΑ, στις οποίες αναφέρθηκε ότι λόγω των άδικων νόμων του αποκλεισμού, θα μπορούσε να χάσει την δυνατότητά της να λειτουργεί με αποστολές προς το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών από άλλες χώρες του κόσμου.

Αυτό είναι το μέτρο υπ’ αριθμό 191 που η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει στον κουβανικό λαό με στόχο να προκαλέσει αποθάρρυνση και απελπισία, έτσι ώστε αυτό να καταστήσει υπεύθυνες τις επαναστατικές αρχές για τις επιπτώσεις που προκαλούν τα μονομερή μέτρα τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο έτος, τον Οκτώβρη, τα εμβάσματα είχαν ήδη περιοριστεί σε 1000 δολάρια ανά τρίμηνο και ανά άτομο και ότι κάθε χρόνο η εφαρμογή του αποκλεισμού προκαλεί ζημίες στην Κούβα της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η παρούσα απόφαση έχει άμεσο αντίκτυπο στις κουβανικές οικογένειες, γεγονός που κάνει προφανή τη θέση του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος στην ετήσια ομιλία του State of Union δήλωσε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του είναι για να «βοηθήσουν» τον κουβανικό λαό.

Συχνή θέση του Τραμπ, που περιλαμβάνει μια άγρια οικονομική δίωξη που από τον Απρίλη του 2018 έως τον Μάρτη του 2019 συνέχισε να ενισχύεται στις δικαιοδοσίες διαφόρων χωρών, καταγράφοντας περιορισμούς που επιβλήθηκαν στο κουβανικό τραπεζικό σύστημα από 140 ξένες τράπεζες.

Σε αυτό προστίθεται ότι το Γραφείο Ελέγχου Κουβανικών Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμα σε πολλές εταιρείες τρίτων χωρών, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολες τις συναλλαγές όχι μόνο για το Κουβανικό Κράτος αλλά και για τους πολίτες που υποτίθεται ότι θέλει να βοηθήσει.

Αρχική δημοσίευση: Prensa Rebelde

#NoMasBloqueo 

Forum Martiano GR