Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΠΣΧΜ: Με νέες δυνάμεις μετά τη Γενική Συνέλευση

Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" - Αλληλεγγύη με την Κούβα
Ακόμα πιο δυναμικά μετά τη Γενική Συνέλευση μας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί (ΠΣΧΜ), στα σχεδόν 10 χρόνια λειτουργίας του, έχει ξεδιπλώσει μια σημαντική δραστηριότητα αλληλεγγύης και γνωριμίας με την Κουβανική Επανάσταση. Μια επανάσταση που παραμένει ζωντανή και συνεχίζει να αγωνίζεται αταλάντευτη στα ιδανικά και τις αρχές της. Μια επανάσταση που, από τη νίκη της μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς όλου του κόσμου στον αγώνα τους για ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Κούβα, ο λαός και η Επανάσταση της χρειάζονται και σήμερα την αλληλεγγύη όλων μας, αφού, παρά τα διάφορα “παραμύθια” που ακούγονται και γράφονται για το αντίθετο, παραμένουν ή και εντείνονται:

·         το εμπάργκο (οικονομικός εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός) εναντίον της,
·         η παράνομη κατοχή εδάφους της από τις ΗΠΑ στο Γουαντάναμο,
·         η καμπάνια δυσφήμισης και υπονόμευσης

Μέσα από την δραστηριότητα μας όλα αυτά τα χρόνια ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες φίλους της Κούβας. Πολλοί από αυτούς έδειξαν όχι μόνο πρόθυμοι να σταθούν αλληλέγγυοι αλλά επιπλέον (και ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μελετήσουν την ιστορία της Κούβας και να μάθουν για τη σύγχρονη κουβανική πραγματικότητα, νοιώθοντας την επικαιρότητα του παραδείγματός της. 

Πρόσφατα ο Σύλλογός μας, μέσα από μια Συντακτική Γενική Συνέλευση, αποτύπωσε πιο ολοκληρωμένα τα χαρακτηριστικά, τη φυσιογνωμία και τον τρόπο λειτουργίας του, με σκοπό να διευκολύνει τη συμμετοχή και δράση, κάθε φίλου/συναγωνιστή που θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να συμμετέχει με ακόμα πιο ενεργό τρόπο, ως φίλος αλλά και ως μέλος του Συλλόγου.

Στο blog του Συλλόγου μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο «Ποιοι είμαστε και πως λειτουργούμε»  , ώστε όποιος συμφωνεί και επιθυμεί να ζητήσει να γίνει μέλος.

Το Συντονιστικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με την Κούβα

Forum Martiano GR