Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

#Hasta siempre COMANDANTE


Τέτοιες ώρες ο λαός, οι επαναστατικές οργανώσεις, το Κομμουνιστικό Κόμμα αλλά και φίλοι της Κούβας σε όλο τον κόσμο καλούμαστε να διαψεύσουμε, για άλλη μια φορά, τις φωνές της υπονόμευσης, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας που επί δεκαετίες, καθημερινά αλλά μάταια, αναγγέλλουν τον, δήθεν, επικείμενο θάνατο της Επανάστασης, το αργότερο μαζί με το θάνατο του φυσικού ηγέτη της που ήταν και παραμένει ταυτισμένος μαζί της.

Κόντρα στις ιμπεριαλιστικές πιέσεις, ο σπόρος που έριξε ο Fidel, και μαζί του οι αμέτρητοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες και μάρτυρες της Κουβανικής Επανάστασης, μπορεί να συνεχίσει να καρπίζει στην εύφορη αγκαλιά της ζωντανής επαναστατικής διαδικασίας, της πλατιάς δημοκρατικής λαϊκής συμμετοχής, με συνέπεια στις σοσιαλιστικές αρχές και με την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο.

Ας φροντίσουμε -και- εμείς γι' αυτό...




Με βαθύ πόνο έρχομαι να ενημερώσω τον λαό μας και τους φίλους στην Αμερική και τον κόσμο, ότι σήμερα 25 Νοεμβρίου στις 10:29 το βράδυ πέθανε ο Αρχηγός της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρουζ. Σύμφωνα με τη ρητή βούληση του συντρόφου Φιντέλ, η σορός του θα αποτεφρωθεί. Στις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 26, η οργανωτική επιτροπή της κηδείας, θα παρέχει στον λαό μας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση του μεταθανάτιου φόρου τιμής που θα αποδοδεί στον ιδρυτή της κουβανικής επανάστασης. Μέχρι τη νίκη πάντα! ¡Hasta la victoria siempre!

***

Μήνυμα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Χοσέ Μαρτί”


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Εχθές, 25 Νοέμβρη, στις 10.29 μμ ώρα Κούβας, απεβίωσε ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους. Αυτές τις στιγμές, ο κουβανικός λαός, οι μαζικές οργανώσεις και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας προετοιμάζονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ, εκφράζοντας τη θέλησή τους να δώσουν συνέχεια στις ιδέες του και στον σοσιαλισμό.

Εμείς οι φίλοι της Κούβας καλούμαστε να διαψεύσουμε, για άλλη μία φορά, τις φωνές της υπονόμευσης και της ηττοπάθειας που, εδώ και δεκαετίες, δεν σταματούν να αναγγέλλουν το υποτιθέμενο τέλος της Κουβανικής Επανάστασης, ταυτόχρονα με το φυσικό θάνατο του αδιαμφισβήτητου ηγέτη της. Καλούμαστε, επίσης, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στο πλευρό του κουβανικού λαού.

Για εμάς ο Φιντέλ δεν είναι μια μαυρόασπρη φωτογραφία από το μακρινό παρελθόν.

Ο Φιντέλ έζησε και πέθανε ως ο ηγέτης ενός λαού ο οποίος, από τότε που πήρε τον δρόμο της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλισή της, αντιστέκεται υποδειγματικά απέναντι στην αυτοκρατορία.

Ο σπόρος που έριξε ο Fidel, και μαζί του οι αμέτρητοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες της Κουβανικής Επανάστασης, συνεχίζει να καρπίζει στο εύφορο έδαφος της σημερινής ζωντανής και συμμετοχικής διαδικασίας της Κούβας.

Σήμερα, με τη βαθιά κρίση του καπιταλισμού να χτυπά την πόρτα του εργαζόμενου λαού ακόμα και στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αυτό το εύφορο έδαφος επεκτείνεται.

Τιμούμε τον Φιντέλ, διαδίδοντας την αλήθεια για την Κούβα. Τιμούμε τον Φιντέλ, συνεχίζοντας τον αγώνα για την άρση του οικονομικού αποκλεισμού και την επιστροφή του Γουαντάναμο στον λαό της. Επαναβεβαιώνουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο λαό της Κούβας ότι θα συνεχίσει στο δρόμο της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.


Ο Φιντέλ ζει!
Hasta siempre Comandante!
27 Νοέμβρη 2016
Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»

Comunicado Oficial


Queridos amigos y amigas, 

Ayer a las 10.29 pm hora d Cuba falleció el líder de la Revolución Cubana Fidel Castro Ruz. En estos momentos el pueblo cubano, las organizaciones de masas y el Partido Comunista de Cuba se preparan para rendir homenaje a Fidel, expresando su voluntad de dar continuidad a sus ideas y al socialismo.

A nosotros, los amigos de Cuba nos toca desmentir una vez más las voces de subversión y derrotismo que hace décadas no han dejado de anunciar la supuesta muerte de la Revolución cubana junto con la desaparición física de su indiscutible líder. Así mismo, nos toca redoblar nuestros esfuerzos solidarios al lado del pueblo cubano.

Para nosotros Fidel no es una foto en blanco y negro del pasado lejano.

Vivió y falleció como líder de un pueblo que, una vez tomado el camino de la independencia y el socialismo imprescindible para asegurarla, ha sabido resistir ejemplarmente frente al imperio.

Las siembras que sembró Fidel junto con los héroes conocidos o anónimos de la Revolución Cubana continúan a dar frutos en el terreno fértil del proceso actual, vivo y participativo de Cuba.

Hoy, con la crisis profunda del capitalismo tocando la puerta del pueblo trabajador aun en los países mas ricos del mundo, el terreno fértil va extendiéndose.

Rendiremos homenaje a Fidel divulgando la verdad de Cuba, luchando contra el bloqueo y para la devolución de Guantánamo a su pueblo. Reafirmamos nuestra plena confianza al pueblo de Cuba de que continuará en el camino de la dignidad, la independencia y el socialismo.

Fidel vive!
Hasta siempre Comandante!

Asociación Cultural José Martí de Grecia




Forum Martiano GR