Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Διακήρυξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ~ (Διεθνής Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση της Αβάνας)

Κάτω ο σιωνισμός και ο ιμπεριαλισμός !
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη !
Λευτεριά στην Παλαιστίνη τώρα !

Συνεδριακό Κέντρο Αβάνας, 2 Μαίου 2024

Εμείς, οι περισσότεροι από χίλιοι συμμετέχοντες στη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα  και κατά του ιμπεριαλισμού,  διακηρύσσουμε τη σταθερή μας αλληλεγγύη με την Παλαιστινιακή   υπόθεση.

Καταδικάζουμε έντονα τη βία που ασκεί το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ εναντίον του ανυπεράσπιστου πληθυσμού της Γάζας.,  με τη συνενοχή της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της γενοκτονίας που διαπράττεται εναντίον αυτού του αδελφικού λαού, η οποία μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, τον εκτοπισμό σχεδόν 2 εκατομμυρίων ανθρώπων και τη συνεχιζόμενη καταστροφή σπιτιών, νοσοκομείων και πολιτικών υποδομών. 

Επαναβεβαιώνουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος εντός των συνόρων που υπήρχαν πριν από το 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ  ως την  πρωτεύουσά του, και εγγυημένο το δικαίωμα   επιστροφής των προσφύγων. 

Υποστηρίζουμε μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στη σύγκρουση, με πλήρη σεβασμό των αρχών που περιέχονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και στο διεθνές δίκαιο,  και στα ψηφίσματα που έχουν εγκριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να διασφαλιστεί η άσκηση του νόμιμου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ζει ειρηνικά στη γη του.

Κάτω ο σιωνισμός και ο ιμπεριαλισμός !
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη !
Λευτεριά στην Παλαιστίνη τώρα !

Forum Martiano GR