Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Έλληνες βουλευτές επικροτούν τη διεθνή αλληλεγγύη της Κούβας στην αντιμετώπιση του COVID-19 [ + VIDEOS ]


Ο Έλληνας πολιτικός Γεώργιος Αμυράς, πρόεδρος της ομάδας φιλίας με την Κούβα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αξιολογεί θετικά την αποστολή κουβανικών ιατρικών μπριγάδων για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Το μέλος του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (που βρίσκεται τώρα στην εξουσία), είπε ότι δεν εκπλήσσεται από αυτήν τη χειρονομία διεθνισμού επειδή "οι Κουβανοί ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης και της καλοσύνης". Καταδίκασε επίσης τα ξαναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά του έθνους της Καραϊβικής και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την απόρριψη του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Είπε επίσης ότι η χώρα του συνεργάζεται για την κατανόηση και εμβάθυνση της συμφωνίας πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ του νησιού και της ΕΕ σημειώνοντας ότι "Έχουμε το προνόμιο να έχουμε μια ειδική σχέση με την Κούβα και έτσι θα συνεχίσουμε". Σε αυτήν την έκφραση υποστήριξης και αναγνώρισης συμμετείχαν επίσης οι Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Νικόλαος Συρμαλένιος και Γιώργος Κατρούγκαλλος, βουλευτές του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, του δεύτερου σε δύναμη κόμματος  του Ελληνικού Συμβουλίου.



Για την  Αθανασία Αναγνωστοπούλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αυτής της πολιτικής δύναμης, το να διασχίσει τον κόσμο για να φτάσει στην Ιταλία, την περιοχή που είχε πληγεί περισσότερο από το COVID-19 εκείνη την εποχή, ενώ άλλοι έκλεισαν τα σύνορά τους και δεν έστειλαν βοήθεια, αποτελεί μια υπέροχη χειρονομία εκ μέρους του κουβανικού έθνους και των επαγγελματιών υγείας του.


Κατά τη γνώμη του Νικόλαου Συρμαλένιου, ο ρόλος του νησιού της Καραϊβικής ήταν ουσιαστικός για την καταπολέμηση της πανδημίας. "Η Κούβα είναι παγκόσμιος παράγοντας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας", τόνισε.


Από την πλευρά του, ο Γιώργιος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι, πέρα από την παρουσία ιατρικών μπριγάδων στη Λατινική Αμερική και την Αφρική για πολλά χρόνια, η χώρα της Καραϊβικής βοηθά επίσης τις ευρωπαϊκές περιοχές που πλήττονται από το νέο κορονοϊό,  "δίνοντας ένα παράδειγμα ανθρωπισμού στη γενικότερη προσπάθεια συνεργασίας που όλες οι χώρες θα έπρεπε να επιδείξουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ".


Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αριστεράς απέρριψαν επίσης την εχθρική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ και επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη τους  προς τον κουβανικό λαό.
Σημείωση: Με τη συνεργασία της κουβανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Forum Martiano GR