Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Δήλωση του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών (ICAP)


Υποστήριξη και αλληλεγγύη στο Νικoλάς Μαδούρο

Το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών καταδικάζει και απορρίπτει κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο Μόρος, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 4 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας. 

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη Μπολιβαριανή Επανάσταση, η οποία εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιθέσεις και τις απειλές του αυτοκρατορικού εχθρού σε συμμαχία με τις προδοτικές, φασιστικές και ενδοτικές δυνάμεις. 

Οι Κουβανοί, έχοντας υποστεί επιθέσεις, αποκλεισμούς και έχοντας θύματα από τρομοκρατικές επιθέσεις καταλαβαίνουμε πολύ καλά την αξία της αλληλεγγύης. Γι αυτό, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στα αδέρφια μας στη γη του Μπολίβαρ, που σήμερα στέκονται με αξιοπρέπεια μπροστά σε αυτή την τρομοκρατική πράξη. 


Η κλιμάκωση του μιντιακού, οικονομικού πολέμου και του πραξικοπήματος ενάντια στην Μπολιβαριανή Βενεζουέλα και την κυβέρνηση Μαδούρο έφτασε στα άκρα με αυτή την τρομοκρατική πράξη, η οποία, όπως αναφέρεται στη Δήλωση της Επαναστατικής Κυβέρνησης της Κούβας “αποτελεί μια νέα απελπισμένη προσπάθεια να επιτύχει μέσω των δολοφονιών, αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει σε πολλές εκλογές ούτε επίσης με το πραξικόπημα του 2002 κατά του τότε προέδρου Ούγκο Τσάβες, το πετρελαϊκό πραξικόπημα του 2003 και του ανορθόδοξου πολέμου που ξεδιπλώθηκε μέσω μιντιακών εκστρατειών, δολιοφθορών, βίαιων και βάναυσων πράξεων”. 

Η κατακτήσεις που επιτρύχθηκαν στη Δική μας Αμερική στη διάρκεια αυτών των 18 ετών από την νίκη του κομαντάντε Τσάβες, τις κυβερνήσεις των χωρών της ALBA και των προοδευτικών χωρών, σήμερα απειλούνται σοβαρά από την άνοδο της περιφερειακής άκρας δεξιάς που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση αποτελεί μέρος των εξελισσόμενων σχεδίων για να αποφευχθεί η παγίωση της αναγέννησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. 

Παρά την πολιτική και μιντιακή πολιορκία της βενεζουελάνικης αντίδρασης και των λακέδων της στην περιοχή, η Μπολιβαριανή Βενεζουέλα στέκεται όρθια και αγωνίζεται ακατάπαυστα για να διατηρήσει τις κατακτήσεις της. 

Μπροστά στις πρόσφατες επαίσχυντες εκστρατείες και την ιμπεριαλιστική απειλή που επιχειρεί να ανακόψει την Μπολιβαριανή Επανάσταση, επιβεβαιώνουμε τα λόγια του σ. Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, Προέδρου των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Δημοκρατίας της Κούβας, στην Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα: 

"Η αλληλεγγύη μας με τη Βενεζουέλα, με την Μπολιβαριανή και Τσαβίστα Επανάσταση , με την πολιτικοστρατιωτική ένωση των λαού της και με τον πρόεδρό της Νικόλας Μαδούρο Μόρος είναι αμετάβλητη. Η Μπολιβαριανή και Τσαβίστα Επανάσταση, ο γενναίος λαός της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο, έχουν υποστηρίξει πολλά έθνη της περιοχής μας. Έχουμε ένα χρέος ευγνωμοσύνης σε αυτή τη χώρα από την εποχή (του αγώνα) της ανεξαρτησίας. Τώρα η Βενεζουέλα χρειάζεται τη δική μας αλληλεγγύη, χρειάζεται την υποστήριξη των λαών της Δικής μας Αμερικής, στην αντίστασή της ενάντια στον εγκληματικό πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό πόλεμο, στον οποίο έχει πέσει θύμα”

Καλούμε όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του κόσμου να υψώσουν ένα τείχος αλληλεγγύης που θα σταματήσει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και θα επιτρέψει την ειρηνική και δημιουργική ανάπτυξη του λαού της Βενεζουέλας στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος ειρήνης και ευημερίας για τον λαό της.  

  • ΖΗΤΩ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΣΙΜΟΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ! 
  • ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΟΥΓΚΟ ΡΑΦΑΕΛ ΤΣΑΒΕΣ ΦΡΙΑΣ! 
  • ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ! 
  • ΖΗΤΩ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΛΑΌΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ! 
  • ΖΗΤΩ Η ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! 
  • ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ! 
  • ¡HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Κουβανικό Ινστιτούτο για την Φιλία των Λαών


Forum Martiano GR