Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Μπριγάδα - 17 Ιουλίου 2018 - Ημέρα 10η

Το απόγευμα, οι μπριγαδίστες απότισσαν φόρο τιμής στον Εθνικό Ήρωα της Κούβας José Martí, καταθέτοντας στεφάνι στο  μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία της Επανάστασης, ενώ στην εκδήλωση καλωσορίσματος στο εσωτερικό χώρο του μηνημείου, χαιρετισμό τους απεύθυνε ο  Αντιπρόεδρος του Κέντρου  Σπουδών Μαρτί.

Τρίτη 17/7/2018
07.00 - Εγερτήριο και πρωινό
08.30 - Αναχώρηση για το Δήμο της Αρτεμίσα
09.00 - Επίσκεψη στο Κτιριακό Συγκρότημα του Μνημείου για τους Μάρτυρες και τους Ήρωες της Αρτεμίσα. Καλωσόρισμα από εκπροσώπους της Επαρχιακής Εθνοσυνέλευσης της Αρτεμίσα.
10.00 - Γύρος σε μέρη ενδιαφέροντος στην Επαρχία σε ομάδες
- Επίσκεψη σε κοινοτικό πρόγραμμα
- Επίσκεψη σε ένα συνεταιρισμό νέου τύπου
12.00 - Επιστροφή στο CIJAM
12.30 - Γεύμα
14.00 - Αναχώρηση για την Αβάνα. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Χοσέ Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης. Επίσημη τελετή παρουσίασης. Ομιλία απόεκπρόσωπο της «Πολιτιστικής Κοινωνίας Χοσέ Μαρτί». Επίσκεψη στο Μνημείο.
17.00 – 19.00 - Σύντομος πανοραμικός γύρος της πόλης με λεωφορεία. Ελεύθερος χρόνος στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης
19.15 - Βραδιά Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης στο Σπίτι της Φιλίας. Δείπνο και πολιτιστική εκδήλωση.
22.00 - Επιστροφή στο CIJAM
***
 


Νωρίτερα, το πρωί,  επισκέφτηκαν στον ομώνυμο Δήμο της πρωτεύουσας της επαρχίας Αρτεμίσα, τον γαστρονομικό συνεταιρισμό νέου τύπου "El Millar", όπου τους υποδέχτηκε  ο Luis Alberto Mouro Arias, ο οποίος τους εξήγησε πως γεννήθηκε και αναπτύχθηκε αυτός ο συνεταιρισμός. 



Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κοινοτικό πρόγραμμα  "Fantasía Yoruba en Mí", ένα καλλιτεχνικό κοινοτικό έργο που απαρτίζεται από παιδιά ηλικίας 3 έως ... 25 χρόνων που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη  Yudeiki Scul στις 20 Οκτωβρίου 2004  


Αλλά είχε κι άλλο..! Η περιοδεία στην Αρτεμίσα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της μπριγάδας στο Μνημείο των Μαρτύρων  και Ηρώων της Αρτεμίσα.  Μεγάλος αριθμός από την ομάδα που επιτέθηκε στο στρατόπεδο της Μονκάδα ήταν από αυτή την επαρχία και είναι θαμμένοι σε αυτό τον μνημείο.


Και μετά όλα αυτά, γύρισαν στο κάμπινγκ για φαγητό και μετά καπάκι ξεκίνησαν για την Αβάνα ! Στο τέλος της μέρας, υπήρξε μια ευχάριστη αλλαγή στην τελευταία δράση του προγράμματος. Η μπριγάδα παρακολούθησε την συναυλία που δόθηκε στην είσοδο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, για τους ξένους που συμμετείχαν στην  24η Σύνοδο του Φόρουμ του Σάο Πάολο που μόλις είχε ολοκληρώσει τις εργασίες του στην Αβάνα. 



Ζόρικη μέρα... επιστροφή αργά το βράδυ στο κάμπινγκ... 




Forum Martiano GR