Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Το 2018 θα είναι μια νέα χρονιά αντίστασης και δημιουργίας για την κουβανική επανάσταση. Ας είναι και για εμάς και χρονιά επαναδέσμευσης.

Στο άνοιγμα του 60ού έτους της Κουβανικής Επανάστασης σας ευχόμαστε καλή χρονιά.
Από τον Γενάρη του 1959, η Κούβα δείχνει με το παράδειγμά της ότι ο εργαζόμενος λαός όχι μόνο πρέπει μα και μπορεί να δημιουργήσει μια πιο δίκαιη κοινωνία στη βάση της αλληλεγγύης και του διεθνισμού. Μπροστά στις επιθέσεις της ισχυρότερης αυτοκρατορίας στην ιστορία, η σοσιαλιστική Κούβα εξακολουθεί να βροντοφωνάζει: «Si se puede!» (Κι όμως μπορούμε).

Για άλλη μια χρονιά ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός (εμπάργκο) συνεχίζεται. Επίσης συνεχίζεται η παράνομη κατοχή κουβανικού εδάφους στον κόλπο του Γουαντάναμο, ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της Κούβας. Παράλληλα, ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ μαζί με την ντόπια ολιγαρχία συνεχίζει τις επιθέσεις του ενάντια στον λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με την ενεργή συμμετοχή των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Απέναντι σε όλα αυτά το 2018 θα είναι μια νέα χρονιά αντίστασης και δημιουργίας για την κουβανική επανάσταση. Ας είναι και για εμάς και χρονιά επαναδέσμευσης:

Άμεση άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!
Κάτω τα χέρια ΗΠΑ και ΕΕ από τη Βενεζουέλα!


Forum Martiano GR