Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στη Βουλγαρία


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Αγαπητοί συναγωνιστές, φίλοι της Κούβας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης: Ο Σύνδεσμος Φιλίας “Βουλγαρία – Κούβα” θα φιλοξενήσει την Τρίτη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία θα λάβει χώρα στις 17 με 19 Νοεμβρίου του 2017, στη Σόφια. 

Ευελπιστούμε να συμμετέχετε όλοι ενεργητικά σε αυτό το φόρουμ, το οποίο θα επαναβεβαιώσει την αλληλεγγύη και τη φιλία μας με τον ηρωικό κουβανικό λαό και τον αγώνα του ώστε να συνεχίσει να πετυχαίνει με αξιοπρέπεια στόχους ευγενείς, που να επιτρέπουν την πρόοδο της κουβανικής κοινωνίας και την μόνιμη συνεργασία και αλληλεγγύη με όλους τους λαούς του κόσμου που έχουν ανάγκη, καθώς και να συνεισφέρει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου και ειρηνικού κόσμου.


Το γεγονός αυτό, επίσης, θα αποτελέσει ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μνήμη του Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο και να υπενθυμίσουμε τις ιδέες και την κληρονομία του. Επίσης, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στον μεγάλο αγωνιστή και επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με την ευκαιρία των 50 χρόνων από το θάνατό του.

Οι Πέντε Κουβανοί Ήρωες είναι ήδη ελεύθεροι και συμμετέχουν ενεργητικά στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής Κούβας. Παρόλα αυτά, στο νέο και πολύπλοκο διεθνές σκηνικό, ο αγώνας για την κατάργηση του οικονομικού, πολιτικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, που έχει επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα για πάνω από μισό αιώνα, έχει γίνει ακόμα περισσότερο αναγκαίος και αποφασιστικής σημασίας. Επίσης, η επιστροφή του εδάφους της ναυτικής βάσης του Γκουντάναμο, που κατέχεται παράνομα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, το δικαίωμα της Κούβας στην υπεράσπιση του πολιτικού και κοινωνικού της συστήματος από το λαό της, αλλά και ο σεβασμός στην κυριαρχία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή της, θα αποτελέσουν τα κυρίως θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της Συνάντησης. Η νέα συγκυρία στη Λατινική Αμερική και η επιθετικότητα που δείχνει ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) μας προτρέπουν να αυξήσουμε και να βελτιώσουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής.


Το φόρουμ αλληλεγγύης με την Κούβα θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια έκθεση σχετικά με τη δουλειά και τις εκδηλώσεις που ο Σύνδεσμος Φιλίας “Βουλγαρία-Κούβα” έχει πραγματοποιήσει, καθώς και μια έκθεση ζωγραφικής από παιδιά της Βουλγαρίας, τα οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Εθνικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Η μακρινή και κοντινή Κούβα», που φέτος γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του. Με στόχο να φτιάξουμε μια έκθεση πολύ πιο ολοκληρωμένη σχετικά με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με την Κούβα, σας καλούμε να στείλετε και εσείς φωτογραφίες και υλικό με τις δραστηριότητες που πραγματοποιείτε αντίστοιχα στις χώρες σας.


Μια σημαντική αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) έχει προσκληθεί για να μας συντροφεύσει κατά τη διάρκεια του φόρουμ, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών, φοιτητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της βουλγαρικής κοινότητας, αλλά και επίσημες προσωπικότητες της Βουλγαρίας και άλλων χωρών.


Εν αναμονή της αδελφικής και φιλικής συνάντησης μας, που είναι αφιερωμένη στην αλληλεγγύη με το Νησί της Ελευθερίας, δεχτείτε τους πιο εγκάρδιους και αλληλέγγυους χαιρετισμούς μας.

STANKA SHOPOVA, Επίτιμη Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Βουλγαρία – Κούβα
TAMARA TAKOVA, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Βουλγαρία – Κούβα. 

 ----------------------------------------------------------------------------

Στη συνέχεια ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα θέματα της προετοιμασίας και του προγράμματος της συνάντησης:

Το ποσό συμμετοχής ανέρχεται στα 250 ευρώ κατ’ άτομο. Αυτό συμπεριλαμβάνει:
  • Καταγραφή και διαπίστευση στη συνάντηση, για τα οποία είναι απαραίτητα το ονοματεπώνυμο, η χώρα, η οργάνωση και το επάγγελμα.
  • Δύο νύχτες με πρωινό, σε δίκλινο ή μονόκλινο δωμάτιο (όσοι επιθυμούν μονόκλινο, υπάρχει επιβάρυνση 40 ευρώ).
  • Φαγητό: 2 γεύματα (18 & 19 Νοεμβρίου). 3 διαλείμματα για καφέ (18 Νοεμβρίου, 2 και 19 Νοεμβρίου, 1). 2 δείπνα (17 Νοεμβρίου το επίσημο δείπνο και στις 18 Νοεμβρίου).
  • Μεταφορά από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σόφιας, μέχρι το ξενοδοχείο Park Hotel Moscu.
  • Υλικά των εργασιών της συνάντησης. Οι γλώσσες εργασίας θα είναι Βουλγαρικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Αγγλικά.
  • Τουρ στην Πόλη της Σόφιας και επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας. Ο γύρος θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν και περιλαμβάνει μετάφραση στα ισπανικά.
  • Δεξίωση θα προσφέρει η Πρεσβεία της Κούβας στη Βουλγαρία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν τις αιτήσεις εγγραφής μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017 πληρώνοντας προκαταβολικά το 50%, δηλαδή 125 ευρώ. Το υπόλοιπο (μέχρι τη συμπλήρωση των 250 ευρώ) πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017. Παρακαλούμε όπως αναλάβετε τα έξοδα των μεταφορών στην τράπεζα.

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. Μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τα πρόσωπα και τις διευθύνσεις που υποδεικνύονται παρακάτω.
Με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο χρόνο για την οργάνωση της συνάντησης, αναμένουμε να στείλετε τη φόρμα συμμετοχής που επισυνάπτουμε, το συντομότερο δυνατό.
Αργότερα θα λάβετε τις προτάσεις μας σχετικά με τα θέματα που θα αναλυθούν και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην ΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, 17-19 Νοεμβρίου 2017, στη Σόφια, πρέπει να σταλούν στις παρακάτω διευθύνσεις: asoc.bulgaria_cuba@abv.bg 
Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Asociación de Amistad “Bulgaria-Cuba”
Región “Izgrev”, calle “Konstantin Shtarkelov” No.1
1113 Sofia
República de Bulgaria
 Ή στο ταξιδιωτικό πράκτορα που οργανώνει τη συνάντηση:  info@gloriatours.com
 Gloria Tours S.L.
Dirección: “Laiosh Koshut” No.17
1606 Sofia
Bulgaria, Telefono: (+359 2 954 98 26)
Τραπεζικός λογαριασμός σε ευρώ, της Γκλόρια Τουρς (στον οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή): IBAN: BG25 UNCR 7000 1522 1960 79
SWIFT / BIC: UNCRBGSF
UNICREDIT BULBANK
BRANCH: RUSKI PAMETNIK, SOFIA
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Plamen Bonev, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Βουλγαρία – Κούβα. GSM: +359 877237983
  
ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 17-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΣΟΦΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία:
  • ΕΠΩΝΥΜΟ
  • ΟΝΟΜΑ
  • ΧΩΡΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • ΠΟΣΤΟ/ΘΕΣΗ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο)


Forum Martiano GR