Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ξεκινησε η μπριγάδα 1η Μάη στην Κούβα. Eλληνική συμμετοχή και φέτος.


Με ένα αδερφικό καλωσόρισμα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια  (CIJAM) στο Καϊμίτο της επαρχίας Αρτεμίσα, ξεκίνησε την Δευτέρα 24 Απρίλη 2017 η 12η μπριγάδα 1η Μάη.

Στην εκδήλωση καλωσορίσματος της μπριγάδας, εκτός από τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP), οι αρχές της επαρχίας θα υποδεχτούν τους περισσότερους από 300 μπριγαδίστες από 25 χώρες (Βραζιλία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Τζαμάικα, Τουρκία, Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ,Ελβετία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Χιλή,Περού, Ονδούρα, Κολομβία, Μεξικό, Γκάνα, Πουέρτο Ρίκο, Ζάμπια, Αυστρία, Σουηδία, Ελλάδα, Ουκρανία, Δανία, Παναμάς),  οι οποίοι – στα πλαίσια του προγράμματος της μπριγάδας – βρεθούν στην Πλατεία της Επανάστασης “Χοσέ Μαρτί”, για να γιορτάσουν την 1η Μάη, Διεθνή Ημέρα των εργαζόμενων, μαζί με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας.
Όπως ανακοίνωσε το ICAP, τα μέλη της μπριγάδας θα πάρουν μέρος στην παραδοσιακή διεθνή συνάντηση αλληλεγγύης, που γίνεται στις 2 Μάη.


Αυτή η μπριγάδα, που είναι η πιο μαζική από από αυτού του είδους τις μπριγάδες, θα εκπληρώσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επισκέψεις στη Σάντα Κλάρα, όπου θα αποδώσει τιμές στον Ηρωικό Αντάρτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπως επίσης και στο Σιενφουέγος, στην Αρτεμίσα, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με μέλη των CDR (Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης), φοιτητές, αγρότες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και στελέχη μαζικών και πολιτικών οργανώσεων.

Το CIJAM είναι η βάση που φιλοξενείται η μπριγάδα και από εκεί οργανώνεται εθελοντική εργασία σε αγροτικές περιοχές, πολιτιστικές δραστηριότητες και διαλέξεις, μεταξύ άλλων, σχετικά με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική και οικονομική κατάσταση στην Κούβα, την διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων Κούβα-ΗΠΑ καθώς με πληροφόρηση για την Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης του Μαριέλ.

Οι μπριγαδίστες, θα γνωρίσουν επίσης κέντρα παραγωγής, ιστορικά μνημεία και μουσεία, μέχρι το ημέρα κλεισίματος της μπριγάδας την Κυριακή 7 Μάη, όπου θα εκδοθεί μία Τελική Διακήρυξη.

Εκτός από τους φίλους που απαρτίζουν την μπριγάδα, εκατοντάδες άλλοι ακτιβιστές και ομάδες αλληλεγγύης με την Κούβα θα πάρουν μέρος στις παρελάσεις για την 1η του Μάη στην πρωτεύουσα και σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε το ICAP. 

Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί": 12η Διεθνής μπριγάδα 1η Μάη (2017)


Forum Martiano GR