Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εκδήλωση για 55η επέτειο της "Απόβασης στον Κόλπο των Χοίρων" - 17 Απρίλη, 7:30 μμ - Café Satyricon - Χαϊδάρι
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 17 Απρίλη 19.30
Café Satyricon - Αριστοφάνους 1 και Μάρνης 26, ΧαϊδάριΣε αυτή την κρίσιμη περίοδο των τελευταίων χρόνων, βιώνουμε την επίθεση διαρκείας του νεοφιλελευθερισμού και των παραγώγων του που άμεσο στόχο έχουν την αποδόμηση των κοινωνιών μέσα από το τσάκισμα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των εκφράσεών τους. Παράλληλα δεχόμαστε την μιντιακή επίθεση που στοχεύει την συλλογική μνήμη των κινημάτων και όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών, και που υποβαθμίζει τις ιστορικές μας νίκες που έδωσαν ώθηση στην ιστορία.

Επειδή αυτή η «μνήμη» δεν θέλουμε να μπει στην λήθη, το Café Satyricon θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να αναδειχθούν αυτές οι σταγόνες ιστορίας, να διδαχθούμε από τις μικρές ήττες και τις μεγάλες στιγμές που χάθηκαν, να πάρουμε κουράγιο από τις νίκες και να συνεχίσουμε αταλάντευτα μπροστά.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων το Café Satyricon και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» συνδιοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με αφορμή την επέτειο των 55 ετών από την ιστορική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης έναντι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όταν η CIA υποστήριξε την βίαια ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης και αποβίβασε, στις 17 Απρίλη του 1961, 1500 ενόπλους.

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και την συζήτηση θα ανοίξει ο Τζωρτζ  Μεχραμπιάν, εκ μέρους του «Χοσέ Μαρτί».

Τέλος, το Café Satyricon είναι ανοικτό σε κάθε πρόταση σωματείου, συλλογικότητας, πολιτικής οργάνωσης για διοργάνωση ή συνδιοργάνωση για ανάλογων γεγονότων.

Στον χώρο θα λειτουργήσει πολιτικό βιβλιοπωλείο από τις εκδόσεις «Διεθνές Βήμα» και Red Marks.

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Forum Martiano GR