Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Χαιρετισμός στη Σύνοδο των Λαών στις Βρυξέλλες


Καλησπέρα σε όλους.  Ονομάζομαι Κωνσταντίνου Λουκία. Είμαι από την Ελλάδα και καταρχήν να χαιρετίσω όλους τους παρευρισκόμενους. 

Είμαι εδώ με τις  4 συνεργαζόμενες οργανώσεις αλληλεγγύης που συμμετέχουμε σε αυτή τη Σύνοδο των Λαών: τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χοσέ Μαρτί”, την πολιτιστική-ποδοσφαιρική ομάδα Hasta la Victoria Siempre, Δίκτυο Ελλήνων bloggers La Red Solid@ria Griega και τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Καλαμάτας “Venceremos”.



Όλοι εμείς εργαζόμαστε στην χώρα μας για την αλληλεγγύη με την Κούβα, την Βενεζουέλα και την Λατινική Αμερική γενικότερα, προσπαθώντας να μεταφέρουμε την πραγματικότητα αυτών των χωρών και όλο αυτό που γίνεται στην Λατινική Αμερική σήμερα.

Εμείς που προερχόμαστε από την Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, των 1.500.000 ανέργων, με τα επίπεδα της φτώχειας να αυξάνονται συνεχώς και με γρήγορους ρυθμούς, εμείς που ζούμε τις συνέπειες της πολιτικής του πιο αδηφάγου καπιταλισμού που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, που έχουμε γίνει το πειραματόζωο των πιο επιθετικών πολιτικών που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι δεν μπορούν να επιλύσουν την καπιταλιστική τους κρίση, γνωρίζουμε πως για μας δεν υπάρχει άλλο μέλλον από αυτό που χτίζεται στην Κούβα και για αυτό αγωνιζόμαστε. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το δρόμο της Βενεζουέλας και των λαών της ALBA  που αντιστέκονται, από το δρόμο των λαών της Λατινικής Αμερικής.


Και μιας και σε αυτήν την Συνάντηση Κορυφής των Λαών βρισκόμαστε εδώ τα κινήματα της Ευρώπης, μαζί με τα κινήματα των λαών της Λατινικής Αμερικής, είναι ευκαιρία να απαιτήσουμε δύο πράγματα:

Την κατάργηση της Κοινής Θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην Κούβα, που λειτουργεί σαν το δεξί χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και αποτελεί το Ευρωπαϊκό εμπάργκο απέναντι στην χώρα.

Να σταματήσουν τώρα οι επιθέσεις και οι παρεμβάσεις ενάντια στην Βενεζουέλα. Παρεμβάσεις ανοιχτές, που χρησιμοποιούν τον μιντιακό πόλεμο διαδίδοντας ψέματα και προσπαθώντας να συκοφαντήσουν την χώρα.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό από μεριάς Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατείνονται την συνεργασία με την Λατινική Αμερική και με τις χώρες αυτές και παράλληλα να διατηρούν την Κοινή Θέση ενάντια στην Κούβα και να παρεμβαίνουν ανοιχτά στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.

Αυτά τα δύο ζητήματα ήθελα να βάλω και να κλείσω λέγοντας πως αυτή την κατάσταση μόνο εμείς οι λαοί είμαστε αυτοί που μπορούν να την αλλάξουν. Ο δρόμος αυτός είναι εφικτός.


Σας ευχαριστώ πολύ.  

Forum Martiano GR