Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

50η Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί» - [10/7 - 27/7/2022]

 

Το πρόγραμμα  ΕΔΩ

Αξιότιμε φίλε/φίλη

Ο Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών (ICAP) και το Ταξιδιωτικό του Πρακτορείο Amistur Cuba S.A καλούν τους φίλους της Κούβας στην ευρωπαϊκή ήπειρο να λάβουν μέρος στην 50η Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα «Χοσέ Μαρτί». 

  • Διάρκεια: 10 έως 27 Ιουλίου 2022, στις επαρχίες Αρτεμίσα, Αβάνα, Ματάνσας και Βίγια Κλάρα. Περιλαμβάνει 17 διανυκτερεύσεις, 13 από αυτές στο CIJAM και 4 νύχτες στην Πλάγια Χιρόν, στο Ματάνσας.
  • Kόστος: 642,00 USD (δολάρια ΗΠΑ) ανά μπριγαδίστα και περιλαμβάνει διαμονή (σε κοινόχρηστα δωμάτια για έως 4 άτομα στο CIJAM), δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο στην Πλάγια Χιρόν, πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και μεταφορά. σε όλες τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο πρόγραμμα.
  • Εγγραφές συμμετοχής: έως 20 Ιουνίου 2022.
Το πρόγραμμά της θα είναι αφιερωμένο στην 170η επέτειο της γέννησης του Απόστολου της Ανεξαρτησίας της Κούβας, στην 63η επέτειο της νίκης της Κουβανικής Επανάστασης, στην 55η επέτειο του θανάτου στη μάχη του κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και στην 69η επέτειο της Ημέρας Εθνικής Εξέγερσης (26/7). Η Μπριγάδα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, οικονομικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, θα λάβει μέρος σε διαλέξεις με θέματα επικαιρότητας, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με οργανώσεις της κουβανικής κοινωνίας και με τον λαό γενικά, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες στην μπριγάδα θα γίνουν μάρτυρες μιας Κούβας, που μετά από δύο χρόνια αντιμετώπισης της πανδημίας και σκλήρυνσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπερηφανεύεται, μεταξύ άλλων κατακτήσεων, ότι είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που ανοσοποίησε τον πληθυσμό της απέναντι στον Covid-19 με δικά της εμβόλια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας θα μπορέσετε να διαπιστώσετε τα επιτεύγματα της πάνω από 60 έτη νικηφόρας Επανάστασης, να απολαύσετε υγιή και ασφαλή κοινωνικοπολιτικό τουρισμό, να μάθετε για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, την ασφάλεια των πολιτών στους δρόμους, τα φυσικά τοπία και τους οικολογικούς προορισμούς μας. που μαζί με την ανθρώπινη, χαρούμενη και φιλική ζεστασιά του κουβανικού λαού, θα κάνουν την εμπειρία σας αξέχαστη.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της μπριγάδας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 27 Ιουλίου 2022, στις επαρχίες Αρτεμίσα, Αβάνα, Ματάνσας και Βίγια Κλάρα. Περιλαμβάνει 17 διανυκτερεύσεις, 13 από αυτές στο Διεθνές Κάμπινγκ «Χούλιο Αντόνιο Μέγια » (CIJAM), που βρίσκεται στον δήμο Καιμίτο, 45 χλμ. από την Αβάνα, και 4 νύχτες στην Πλάγια Χιρόν, στο Ματάνσας, ένα ιστορικό μέρος όπου ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ υπέστη την πρώτη μεγάλη ήττα στην Αμερική πριν από 61 χρόνια.

Η διαμονή θα κοστίσει  642,00 USD (δολάρια ΗΠΑ) ανά μπριγαδίστα και περιλαμβάνει διαμονή (σε κοινόχρηστα δωμάτια για έως 4 άτομα στο CIJAM), δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο στην Πλάγια Χιρόν, πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και μεταφορά. σε όλες τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο πρόγραμμα. Εάν ο συνολικός αριθμός των μπριγαδιστών υπερβεί τα 50 άτομα, το κόστος του προγράμματος θα είναι μικρότερο από τα 642,00 USD, το οποίο θα σας γνωστοποιηθεί σε εύθετο χρόνο, πριν κάνετε την αντίστοιχη πληρωμή.

Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του πακέτου και θα έχουν επιπλέον κόστος. Η μέθοδος πληρωμής είναι μέσω τραπεζικής μεταφοράς ή ηλεκτρονικής πληρωμής. Δεν μπορεί να είναι σε δολάρια ΗΠΑ λόγω των περιορισμών στη χρήση αυτού του νομίσματος που επιβλήθηκαν από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ. Ωστόσο, υπολογίζονται σε αυτό το νόμισμα, καθώς η ισοτιμία είναι λιγότερο κυμαινόμενη από άλλα νομίσματα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα επιδημιολογικά μέτρα για την καταπολέμηση του Covid 19, όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα πρέπει να τηρήσουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την παραμονή τους στη χώρα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ταξιδέψετε με ιατρική ασφάλιση που έχει κάλυψη στην Κούβα. Τα μέλη της μπριγάδας που θα φτάσουν στο CIJAM πριν από τις 10 Ιουλίου 2022, θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον χρέωση 16,00 USD ανά διανυκτέρευση, για διαμονή και φαγητό.

Οι ημέρες των αγροτικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές γύρω από το CIJAM, που δημιουργήθηκε το 1972, το οποίο έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να ικανοποιήσει τη συλλογική ζωή και τις ανάγκες των ανθρώπων που μας επισκέπτονται από διάφορα μέρη του κόσμου. Το μέλος της μπριγάδας με τη συμμετοχή του συμφωνεί να συμμορφώνεται με το υποδεικνυόμενο πρόγραμμα και να τηρεί σωστά τους κανόνες συμπεριφοράς, πειθαρχίας και κοινωνικής συνύπαρξης, καθώς και τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους έως τις 20 Ιουνίου 2022. Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε να στείλετε τα ακόλουθα στοιχεία στα email: eurocentro@icap.cu και amiventas@amistur.cu: όνομα και επίθετο, αριθμός διαβατηρίου, ηλικία , ημερομηνία γέννησης, επάγγελμα, γλώσσες που μιλάτε, χώρα προέλευσης, οργανισμός που εκπροσωπείτε, ημερομηνία, ώρα και αριθμός πτήσης άφιξης στην Κούβα, καθώς και ημερομηνία, ώρα και πτήση αναχώρησης. Οι συμμετέχοντες που βρίσκονται στην Αβάνα πριν την έναρξη της μπριγάδας θα έχουν εγγυημένη μεταφορά στο CIJAM, με λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από την έδρα της ICAP την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 στις 5:00 μ.μ.

Σας περιμένουμε στην 50η Ευρωπαϊκή Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας και Αλληλεγγύης με την Κούβα "José Martí", όπου θα κυριαρχήσει η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ του κουβανικού και των ευρωπαϊκών λαών, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος , της ειρήνης και της αδελφοσύνης.


Αδελφικά,

Ibis Alvisa González
Διευθύντρια της μπριγάδας
Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών

Forum Martiano GR