Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

#UnBlockCuba - Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

[15/4/22] 
Εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό

Την Παρασκευή 15 Απρίλη στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης με τον Κουβανικό λαό στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Ιωάννου Σούτσου και Κάλβου – Γκύζη).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" – Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ) Μέλη της Πανευρωπαϊκής Καμπάνιας #UnBlockCuba
Ενώ τα σύννεφα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου φαίνεται να πυκνώνουν και πάλι πάνω από την Ευρώπη με σαφή ευθύνη των ιμπεριαλιστών των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε και των αστικών τάξεων αυτών των χώρων, μια μικρή χώρα σε έκταση και πληθυσμό βιώνει έναν ατέρμονο χαμηλής έντασης πόλεμο που μαίνεται εδώ και πάνω από 60 χρόνια.

Αυτή η μικρή χώρα με τον μεγάλο λαό της είναι η Κούβα, το νησί της Επανάστασης, η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, του Τσε Γκεβάρα, του Καμίλο. Η Κούβα του ανταρτοπόλεμου, της διεθνούς έμπρακτης αλληλεγγύης που την προσφέρει ανιδιοτελώς εδώ και 60 χρόνια σε κάθε λαό της γης που θέλησε να σηκώσει το ανάστημα του απέναντι στους αποικιοκράτες /ιμπεριαλιστές.

Εξήντα χρόνια τώρα ο Κουβανικός λαός προσπαθεί να ορθοποδήσει και να θέσει γερές βάσεις για μια δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία, περικυκλωμένος ωστόσο από τη μεγαλύτερη αρπακτική δύναμη που γέννησε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Χωρίς την διεθνή αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των λαών του κόσμου αυτό είναι αδύνατο.

Η σημασία της Κούβας για το σημερινό αποπροσανατολισμένο κίνημα – της δύσης τουλάχιστον – είναι τεράστια, όχι μόνο γιατί η ιστορία της μέχρι και σήμερα διαπερνά σαν μια κόκκινη γραμμή την έφοδο των καταπιεζόμενων λαών του ‘50, ‘60 και ‘70 όπου γης απέναντι στους υποτιθέμενους ανίκητους ιμπεριαλιστές φτάνοντας μέχρι τα σύγχρονα επαναστατικά κινήματα, αλλά γιατί στέκει κρατώντας Θερμοπύλες εδώ και 30 χρόνια σε μια πολύ δύσκολη ιστορική συγκυρία. Σε ένα πισωγύρισμα της ιστορίας, που αν και είναι νομοτελειακό ότι θα ανατραπεί. αυτοί που τώρα αγωνίζονται κόντρα στον καιρό, όπως η Κούβα, αξίζουν τουλάχιστον την συμπάθεια μας, την αλληλεγγύη μας και την προσοχή μας για την ηρωική τους προσπάθεια.


Εμείς από πλευράς μας ως Πολίτικος Xώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» στεκόμαστε δίπλα στον περήφανο Κουβανικό λαό και στην προσπάθεια του να βγει νικητής απέναντι στο εμπάργκο, τις κυρώσεις και γενικά σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο που βιώνει δεκαετίες τώρα. Η νίκη του θα είναι και δική μας νίκη. Η ήττα του θα βυθίσει όλους τους λαούς του κόσμου ακόμα πιο βαθιά στην λάσπη και την σαπίλα του ιμπεριαλισμού.

Βασιζόμενοι σε αυτή την αντίληψη όπου μπορούμε με τις μικρές μας δυνάμεις έχουμε καθήκον να προωθούμε την δειθνιστική αλληλεγγύη μας, με υλικούς ή μη τρόπους, προς τον Κουβανικό λαό. Πριμοδοτούμε είτε ανεξάρτητα είτε σε επικοινωνία με φορείς του κινήματος δράσεις και κινήσεις, ώστε να δυναμώσει αυτή η προσπάθεια, για να δυναμώσει ο λόγος του επαναστατικού Κουβανικού λαού μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Σε μια εξαρτημένη και παρηκμασμένη χώρα που την φέρνουν βόλτα ντόπιοι ολιγάρχες υπό την σκέπη των αμερικανών ιμπεριαλιστών, το παράδειγμα της Κούβας μας δίνει δύναμη. Γιατί, αν μπορεί ένας «μικρός» αγροτικός λαός όπως ήταν ο Κουβανικός, στο σήμερα να έχει καταχτήσει τόσα επιτεύγματα- και μάλιστα κάτω από γιγάντιες δυσκολίες- που να στέκεται αρωγός και να πρωτοστατεί με το επιστημονικό του προσωπικό απέναντι στην παγκόσμια πανδημία, γιατί άραγε να μην μπορεί και ο λαός αυτού του τόπου;

Η σημερινή εκδήλωση, που γίνεται στα πλαίσια της Καμπάνιας για άρση του αποκλεισμού της Κούβας, έχει σκοπό να ενημερώσει και να αναδείξει τις δυσκολίες που βιώνει το νησί της Επανάστασης και ο λαός του εδώ και 60 χρόνια.

Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί» - Αλληλεγγύη με την Κούβα που βρίσκονται σήμερα μαζί μας ώστε να μας ενημερώσουν σχετικά με τον αγώνα της άρσης του εμπάργκο προς τον Κουβανικό λαό.

Forum Martiano GR