Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης: Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622

Email: aelmethes@gmail.com
http://aelmethe.blogspot.com 


 Θεσσαλονίκη, 27/5/2021

Προς : 
§ Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ΕΛΜΕ / § Διευθύνσεις Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης / § Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας / § ΜΜΕ

Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε να ανατρέψουν με κάθε τρόπο την επανάσταση, να εμποδίσουν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, να παλινορθώσουν τον καπιταλισμό και να επανακτήσουν την ηγεμονία στη χώρα.

Ο κουβανικός λαός αντιμετώπισε αποφασιστικά αυτές τις υπονομευτικές ενέργειες. Με τις κατακτήσεις του στη δουλειά, την Υγεία και την Παιδεία και σε άλλους τομείς, έγινε το παράδειγμά για τους ταπεινούς και τους καταφρονεμένους στη Λατινική Αμερική, σε όλο τον κόσμο, έγινε "καρφί στο μάτι" των ΗΠΑ. Αντιστέκεται με σθένος στον 60χρονο σκληρό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι αμερικανικές κυβερνήσεις, τις πιο άδικες και μακροχρόνιες μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ απέναντι σε μια χώρα.

Ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός της Κούβας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα επιδιώκοντας να στραγγαλίσει την κουβανική οικονομία, παραβιάζει βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα του κουβανικού λαού. Αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που, χωρίς δισταγμό, παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αγνοεί επιδεικτικά τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που κάθε χρόνο, εδώ και 28 συναπτά έτη, καταδικάζει τον αποκλεισμό.

Το 2019 η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε σε ενέργειες αυστηροποίησης του αποκλεισμού (ενεργοποίηση του άρθρου 3 του Νόμου Helms - Burton) και επανέφερε προκλητικά την Κούβα στη λίστα των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της, δυσχεραίνοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και πλήττοντας το βιοτικό επίπεδο του κουβανικού λαού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διατηρεί τον αποκλεισμό, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της κινούνται με βάση τα δικά τους συμφέροντα και είναι συνένοχοι στο έγκλημα των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ στηρίζει το δικαίωμά του Κουβανικού λαού να ζει ελεύθερος και να ακολουθεί το δρόμο της σοσιαλιστικής κοινωνικής οργάνωσης και ανάπτυξης .

Απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο πολύπλευρος αποκλεισμός της Κούβας από τον τις ΗΠΑ καθώς και οι κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του Νησιού της Επανάστασης. Απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να υιοθετήσει τις διατάξεις του αποκλεισμού.


Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Τραγάκη Δήμητρα                          Λουκάς Ευάγγελος

Forum Martiano GR