Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» : Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» 
 N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης
 Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία 
site : www. syllogos-seferis.gr
Αρ.πρωτ. 232 Ν. Ιωνία 30 /5/2021 
Προς : τα μέλη μας, τον τύπο

ΨΗΦΙΣΜΑ
Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!
 
Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς- Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Κούβας έδειξαν την ηρωική διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους λαούς που πλήττονταν από την πανδημία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με ιατρικές αποστολές έξω από το νησί τους, τα μέτρα αυτά έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με την εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά της Κούβας, αποστερώντας τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττοντας σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                       ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

 

Χώρος Διαλόγου ΠΣΧΜ