Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Εκθεση Φωτογραφίας “ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ: ME THN ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” - Σταθμός Μετρό Σύνταγμα 13-26 Μαρτίου 2020

Εγκαίνια Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 17:00 
Συναυλία Κουβανών καλλιτεχνών που ζουν στην Ελλάδα 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Εκτιμάται ότι η έκθεση θα είναι ορατή σε περίπου 5 εκατομμύρια επιβάτες. Το Σύνταγμα είναι ο πιο πολυσύχναστος και πιο κεντρικός σταθμός του μετρό της Αθήνας. Με το Μετρό της ελληνικής πρωτεύουσας μετακινούνται καθημερινά ένα εκατομμύριο επιβάτες: Aθηναίοι, επισκέπτες, τουρίστες. Η Ελλάδα υποδέχεται περισσότερους από 30 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και το κέντρο της Αθήνας είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος. 

Ο Μαρτί αγάπησε το ελληνικό στοιχείο ,συμπεριλαμβανομένων με αδιάρρηκτο τρόπο και τους απελευθερωτικούς αγώνες. Η έκθεση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που τιμάται την 25η Μαρτίου του 1821. Και είναι ένα καθήκον του Μαρτί. 
Στην έκθεση περιλαμβάνονται 50 φωτογραφίες από την Ελλάδα, από τις 80 ελληνικές τοποθεσίες που αναφέρει στο έργο του ο Απόστολος της Κουβανικής Ανεξαρτησίας, με λεζάντες στην ελληνική και ισπανική γλώσσα. 

Η έκθεση φωτογραφίας “ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ: ME THN ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” θα παρουσιαστεί στους Αθηναίους ένα χρόνο πριν την 200η επέτειο και είναι διαθέσιμη στην καρδιά της αρχαίας Ελλάδας, την ημέρα της 199ης επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας. 

Για την 200η επέτειο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο “Ο Μαρτί και το ελληνικό στοιχείο” (Martí y "lo griego") στην ελληνική και ισπανική γλώσσα, που θα περιέχει ένα γραφικό κεφάλαιο με αυτές τις φωτογραφίες. Απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία, στους χιλιάδες φίλους της Κούβας εδώ και στους κουβανούς συμπατριώτες που ζουν στην Ελλάδα,στις οικογένειές τους και στα κοινά παιδιά που τρέχει στις φλέβες τους ελληνικό και κουβανικό αίμα. Καθώς επίσης και σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται γι αυτό το θέμα. 

Η έκθεση θα στηθεί τα ξημερώματα της 12ης προς την 13η Μαρτίου μετά το κλείσιμο του Μετρό και θα εγκαινιαστεί στις 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα. Θα ξεμονταριστεί τα ξημερώματα της 26ης προς την 27η Μαρτίου. Η τελευταία ημέρα που μπορεί να την επισκεφτεί κανείς θα είναι η 26η Μαρτίου. 

Στη συνέχεια θα προετοιμαστούν οι συνθήκες για την παρουσίαση και σε αυτό τον χώρο της παλαιότερης έκθεσης φωτογραφίας "Με την Κούβα στην καρδιά" ( "Con Cuba en el corazón") , επίσης δίγλωσσης που περιλαμβάνει 90 φωτογραφίες με λεζάντες από την Κούβα, στις οποίες παρουσιάζεται ο ευγενής,ηρωικός και ταπεινός λαός της, τα ευτυχισμένα παιδιά της, τα ιστορικά και φυσικά της αξιοθέατα, η χλωρίδα και πανίδα, τα μνημεία, οι πλατείες, καθώς και άλλα, όπως ο Βωμός της Πατρίδας, η σημαία και το ιστορικό Νεκροταφείο Σάντα Ιφιγένεια στην Ηρωική Πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα. 


Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την παρουσίαση των δύο εκθέσεων και σε άλλους σταθμούς του Μετρό, όπως της Ακρόπολης. 



Ο Σταθμός Σύνταγμα βρίσκεται κάτω από την ομώνυμη πλατεία, την Πλατεία Συντάγματος, στους πρόποδες της Βουλής των Ελλήνων. 



Η Κούβα και η Ελλάδα οικοδομούν αμφίδρομες γέφυρες πολιτισμού και αλληλεγγύης. 

Ραντεβού στις 13 Μαρτίου, 17:00 στο σταθμό του Μετρό Σύνταγμα. 

Θα υπάρχει ενημέρωση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

facebook Oriol Marrero

***
 Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Αθήνα

Una canción dedicada para Atenas, Grecia /  A song dedicated to Athens, Greece. 

Forum Martiano GR