Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Λατινική Αμερική: Ιμπεριαλισμός και Αντιστάσεις στη Θεσαλλονίκη

Οι εκδηλώσεις με θέμα τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν μπει στο στόχαστρο του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού συνεχίζονται, η αλληλεγγύη μας είναι παραπάνω από δεδομένη. 

Το προηγούμενο Σάββατο 29/06 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση που συγκέντρωσε πάνω από 100 άτομα με θέμα «Λατινική Αμερική: Ιμπεριαλισμός και Αντιστάσεις», την οποία διοργάνωσε ο ΠΑΚΣ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της πόλης. 
Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στην εντεινόμενη επιθετικότητα των Η.Π.Α. σε Κούβα και Βενεζουέλα, έγινε εκτενής ενημέρωση στον αντίποδα της κυρίαρχη δυτικής προπαγάνδας και προβλήθηκε ένα μικρό ντοκυμαντέρ από την πρόσφατη Μπριγάδα της Πρωτομαγιάς 2019 αλληλεγγύης με την Κούβα. 

Ομιλητές οι Έλσα Βαρελίδου, μέλος του ΠΑΚΣ, που συμμετείχε στην πρωτομαγιάτικη μπριγάδα και ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Χοσέ Μαρτί” – Αλληλεγγύη με την Κούβα και της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα». Παράλληλα υπήρξε χαιρετισμός από τον Lester Antonio Gradiz Guttierez, παλιό μέλος του αντάρτικου των Σαντινίστας στη Νικαράγουα.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αντιμπεριαλισμού στην καρδιά των σύγχρονων κινημάτων. Η εντεινόμενη επιθετικότητα και τα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ να βρουν απέναντί τους τους λαούς που αγωνίζονται για ειρήνη. Το καθήκον της αντιπληροφόρησης, της ενεργού συμμετοχής και δράσης είναι διαρκώς παρόν.

Forum Martiano GR