Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Γιορτή του Εθνικού Συνδέσμου Φιλίας Ιταλία - Κούβα / Λιβόρνο, 25- 28 7 2019

Ο ANAIC ιδρύθηκε το 1961 στη φωτιά των διαδηλώσεων ενάντια στη μισθοφορική επέμβαση στον Κόλπο των Χοίρων που οργάνωσαν, χρηματοδότησαν και καθοδήγησαν οι ΗΠΑ. Σήμερα έχει 3.500 μέλη, οργανωμένα σε 68 Παραρτήματα ε όλη τη χώρα. Το Λιβόρνο είναι μία παράκτια πόλη 160.000 κατοίκων, έχει λιμάνι και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Τοσκάνης.

Τετραήμερες εκδηλώσεις για την 60η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης πραγματοποίησε στην πόλη Λιβόρνο ο Εθνικός Σύνδεσμος Φιλίας Ιταλία-Κούβα (ANAIC).

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, έκαναν παρεμβάσεις στελέχη του ANAIC με επικεφαλής την πρόεδρό του Ιρμα Ντιόλι και ο Μαουρίσιο Μαρτίνες, γραμματέας για τις πολιτικές υποθέσεις της πρεσβείας της Κούβας στην Ιταλία. 
Συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και χορούς, περιελάμβανε το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδηλώσεων, εκ των οποίων, μία ήμερα ήταν αφιερωμένη στην 66η επέτειο της επίθεσης στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες, στις 26 Ιούλη 1953, Ημέρα Εθνικής Εξέγερσης στην Κούβα.

Στα καθημερινά πάνελ έγιναν διάφορες παρουσιάσεις και σε αυτήν του κλεισίματος των εκδηλώσεων, ο Μάρκο Παπάτσι, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, συζήτησε με την Αλεσάντρα Ρίτσιο, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, ειδική για την Κούβα, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Όλα τα πάνελ περιστράφηκαν γύρω από το θέμα "Εμπάργκο και Αποκλεισμός, η εγκληματική δράση των ΗΠΑ κατά της ανθρωπότητας" , θέμα ιδιαίτερης σημασίας σε μια εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνει την επιθετική της πολιτική κατά της Κούβας. Άλλα θέματα που απασχόλησαν τα πάνελ αυτές τις τέσσερις ημέρες ήταν "Από τον εμπορικό πόλεμο στον πόλεμο εξολόθρευσης", "Η Κούβα 60 χρόνια μετά την Επανάσταση βλέπει το μέλλον με το νέο Σύνταγμα" , "Ποια αλληλεγγύη και συνεργασία με την Κούβα σήμερα". 



Forum Martiano GR