Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ας μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” - Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ) καταδικάζει το σαμποτάζ στο ηλεκτροπαραγωγικό σύστημα της Βενεζουέλας που η κυβέρνηση της χώρας καταγγέλλει ότι πραγματοποιήθηκε με κυβερνοεπίθεση από το έδαφος των ΗΠΑ, θέτοντας το θέμα στον ΟΗΕ, καθώς η εκδοχή αυτή υποστηρίζεται και από άλλες χώρες. Πρόκειται για μια κλιμάκωση του πολέμου που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα, αλλά και ολόκληρη η Λατινική Αμερική.

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με δηλώσεις του στις 11/3 έβαλε και πάλι την Κούβα στο στόχαστρο, υποστηρίζοντας ότι,“Η Κούβα είναι η αληθινή ιμπεριαλιστική δύναμη στη Βενεζουέλα”. Και προσθέτει με σαρκασμό ότι, “Όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, αυτό οφείλεται στα θαύματα που κάνει η σύγχρονη μηχανική από την Κούβα. Όταν δεν υπάρχει νερό, να ευχαριστείτε τους εξαιρετικούς υδρολόγους της Κούβας. Όταν δεν υπάρχουν τρόφιμα, να ευχαριστείτε τους Κουβανούς κομμουνιστές επικυρίαρχους"


Η δηλώσεις αυτές, θα ήταν απλώς γελοιότητα, αν δεν εξέφραζαν τον επικίνδυνο ρόλο της αυτοκρατορίας στην παρούσα φάση όξυνσης της επίθεσης κατά της Βενεζουέλας, της Κούβας και ολόκληρης της ηπείρου. 

Σήμερα, οι λαοί σε όλο τον κόσμο αρχίζουν κινητοποιούνται και θα βρεθούν στις επάλξεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Ήδη κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ, όπου μέσα στο Μάρτιο πραγματοποιείται πανεθνικό συλλαλητήριο και διαδήλωση μπροστά από τον Λευκό Οίκο. 

Ο ΠΣΧΜ χαιρετίζει τις δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης που συνεχίζουν να γίνονται σε κάθε γωνιά της χώρας μας, όπου χιλιάδες άνθρωποι εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους με την Βενεζουέλα. 
Ας μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή! 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 
13/3/2019


Forum Martiano GR