Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Πρώτη συνάντηση προετοιμασίας για τις Μπριγάδες του 2019

Τετάρτη 6 Μάρτη στις 7μμ Σόλωνος 142, 3ος όροφος)
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" - Αλληλεγγύη με την Κούβα, στα πλαίσια της γενικότερης δράσης, του δίνει ξεχωριστό βάρος στην ενίσχυση του κινήματος των μπριγάδων, δηλαδή των οργανωμένων αποστολών εθελοντικής εργασίας, γνωριμίας και αλληλεγγύης με την Κούβα και την Επανάσταση της, που διοργανώνονται κατά βάση από το ICAP (Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών 

Με αυτό το σκεπτικό καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας καθώς και κάθε φίλο της Κούβας (άτομο ή φορέα) που θέλει να συμμετέχει σε μπριγάδα, στην πρώτη συνάντηση προετοιμασίας για τις Μπριγάδες του 2019 (Μάιος )και Ιούλιος) προκειμένου να απαντήσουμε σε απορίες και να συμβάλουμε στην προετοιμασία της μετάβαση και συμμετοχής καθενός μας, όσο μπορούμε με βάση την εμπειρία μας από παλιότερες μπριγάδες.

Το κίνημα των μπριγάδων έχει μακριά και πλούσια ιστορία που ακολούθησε το παγκόσμιο κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης στην δύσκολη και πολυτάραχη πορεία του. Στις σημερινές συνθήκες τα αεροπορικά ταξίδια έχουν γίνει πιο προσιτά σε σχέση πριν μερικές δεκαετίες ενώ το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα για εύκολη επικοινωνία του καθένα με το ICAP και κλείσιμο και ατομικά συμμετοχής. Παρόλα αυτά δε μειώνεται καθόλου, αντίθετα –κατά τη γνώμη μας– αυξάνεται η ανάγκη συλλογικά και οργανωμένα φορείς αγώνα και αλληλεγγύης να στηρίξουν ενεργά με κάθε τρόπο το μπριγαδίστικο κίνημα προς την Κούβα.

Ως ΠΣΧΜ στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το πλατύ, ενωτικό, δημοκρατικό πνεύμα που το ICAP εξασφαλίζει στις μπριγάδες με συμμετοχή του κάθε μεμονωμένου φίλου της Κούβας ή ομάδας στην οργανωμένη, συλλογική λειτουργία της κολλεκτίβας της μπριγάδας (ευρωπαϊκής ή διεθνούς) μέσα από μια ενιαία αντιπροσωπεία ανά χώρα.

Είτε έχετε συγκεκριμένα σχέδια συμμετοχής στις φετινές μπριγάδες, είτε θέλετε απλώς να πάρετε μια “γεύση”, θα χαρούμε να συζητήσουμε από κοντά.


Forum Martiano GR