Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Είμαστε όλοι Βενεζουέλα!


ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ"

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, έχουμε δει την ανάπτυξη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Βενεζουέλας με σκοπό την αφαίρεση ενός σημαντικού εμποδίου στα επεκτατικά σχέδια και τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η ακροδεξιά αντιπολίτευση έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα (παραπληροφόρηση, μποϊκοτάζ, σαμποτάζ, δολοφονίες) για να υποτάξει το λαό και να κατατροπώσει τον αγώνα του για ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και το δικαίωμά του στο να επιλέξει ελεύθερα το δρόμο του και το πολιτικό και οικονομικό του σύστημα. Ο βενεζουελάνικος λαός μέσω περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθησαν ελεύθερα την περασμένη Κυριακή, έδωσε την απάντησή του δίνοντας μια ισχυρή και αριθμητικά μεγάλη πλειοψηφία στις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν την μπολιβαριανή διαδικασία. Η εργατική τάξη έχει υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της και παραμένει ακλόνητη στον αγώνα της για κοινωνική δικαιοσύνη μέσω της μπολιβαριανής διαδικασίας που ξεκίνησε με τον Ούγκο Τσάβες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.


Αυτή η νίκη του λαού της Βενεζουέλας, των κυβερνητικών αλλά και των προοδευτικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων που επιτεύχθη σε αυτή την εκλογική μάχη, είναι επίσης μια δική μας νίκη. Είναι η νίκη όλων των λαών που καταπιέζονται και που βιώνουν στο πετσί τους την κοινωνική αδικία, την εκμετάλλευση και τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού. Αυτός ο σκληρός και αδυσώπητος αγώνας συνεχίζεται και ο λαός της Βενεζουέλας θα μας βρει πάντα δίπλα του.

Είμαστε όλοι Βενεζουέλα!

Forum Martiano GR