Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση/Παρουσίαση της έκδοσης: "Θα συνεχίσουμε να προχωράμε με βήμα σταθερό" - Ραούλ Κάστρο


Από το κείμενο:
·       «Εάν πετύχουν κάποια μέρα να μας διασπάσουν θα είναι η αρχή του τέλους για την πατρίδα μας, την Επανάσταση, τον σοσιαλισμό και για την εθνική ανεξαρτησία που ατσαλώθηκαν με την αντίσταση και τη θυσία τόσων γενεών Κουβανών από το 1868».

·       «Πρέπει να ενισχύουμε ανάμεσά μας την αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική κουλτούρα [...] ενάντια στις απόπειρες εδραίωσης προτύπων μικροαστικής ιδεολογίας, που χαρακτηρίζονται από τον ατομισμό, τον εγωισμό, την αισχροκέρδεια, την κοινοτοπία και την όξυνση του καταναλωτισμού».

·       «Η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μαζί με τον αγώνα για την ειρήνη και την ιδεολογική σταθερότητα, είναι οι βασικές αποστολές του Κόμματος [...] καθώς εξασφαλίζει τη συνειδητή, ενεργητική και αφοσιωμένη συμμετοχή της πλειονότητας του πληθυσμού στη διαδικασία επικαιροποίησης του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου».

·       «Είναι επιτακτική η άρση του αποκλεισμού [...] και πρέπει να επιστραφούν τα εδάφη που κατέχονται παράνομα από τη Ναυτική Βάση του Γκουαντάναμο, γεγονός που αντίκειται στη θέληση της κυβέρνησης και του λαού της Κούβας».

·       «Κανένας δεν θα πρέπει να εκλάβει ότι, για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, η Κούβα θα απαρνηθεί τις αξίες της Επανάστασης».


Forum Martiano GR