Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί”, η πολιτιστική, αθλητική ομάδα αλληλεγγύης “Ηasta la Victoria Siempre ,  οι Εκδόσεις “Διεθνές Βήμα”, διαχειριστές  blogs και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης  ("Prensa Rebelde" ,"Cuba de Corazon", "Proyecto Numantino" κ.α)  συναντηθήκαμε σήμερα 22/5/2013 στην Αθήνα με αφορμή την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας αντιπροσωπείας του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP)
 Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της αλληλεγγύης  προς τους 5 Κουβανούς ήρωες που κρατούνται άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των τρομοκρατικών ομάδων της μαφίας του Μαϊάμι, αλλά και γενικότερα την αλληλεγγύη μας προς την Κουβανική Επανάσταση και τον λαό του ηρωικού νησιού.  
Eκτιμήσαμε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες που εκφράζουν την αλληλεγγύη , να συμβάλλουμε με όλα τα μέσα, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς αλληλεγγύης, ώστε να σπάσει ο τοίχος σιωπής και διαστρέβλωσης που επιβάλλουν τα ΜΜΕ για την υπόθεση των 5 Κουβανών ηρώων και για την Κούβα γενικότερα. 
Δηλώνουμε ότι στις δύσκολες ώρες που περνά ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας η αλληλεγγύη με τη Κούβα δεν είναι πολυτέλεια. Αντίθετα η εμπειρία της κουβανικής σοσιαλιστικής οικοδόμησης και η παραδειγματική διεθνιστική της αλληλεγγύη αποτελεί πηγή νέας πνοής για εμάς στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης.

 Απαιτούμε:

·         Να απελευθερωθούν άμεσα οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες ,  που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ. Το μόνο έγκλημά τους είναι ότι υπήρξαν κομμάτι της άμυνας της χώρας τους απέναντι στις τρομοκρατικές αντικουβανικές οργανώσεις που δρουν από το έδαφος των ΗΠΑ.
·         Να σταματήσει ο  οικονομικός  αποκλεισμός  της Κούβας από τις  Η.Π.Α. που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια.
·         Να ανακληθεί η  λεγόμενη «Κοινή Θέση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κούβα.


CUBA NO ESTA SOLA   /    H ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ  / GRECIA NO ESTA SOLA
ZHTΩ Η ΔΙΕθΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Forum Martiano GR