Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ξεκίνησε στην Ελλάδα η εκστρατεία #UnBlockCuba - [+videos]


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου (Prensa Latina) Ξεκίνησε σήμερα εδώ, η ευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του αποκλεισμού των ΗΠΑ από την Κούβα, ως μέρος των δράσεων στην Ελλάδα για την Ημέρα του Κουβανικού Πολιτισμού. Η ψηφιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με την Κούβα και συμμετείχαν σε αυτή μέλη και φίλου του συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι άλλων οργανώσεων.


Σε αυτή τη δράση με την ονομασία #UnblockCuba στην Ελλάδα, παραβρέθηκε και η Damayantis Pacheco, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Κουβανών που κατοικούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.  Στην εκδήλωση, διαβάστηκαν χαιρετισμοί μέσω μηνυμάτων από την πρέσβη της χώρας της Καραϊβικής στην Ελλάδα, Zelmys María Domínguez Cortina, καθώς και από τον πρόεδρο του Κουβανικού Ινστιτούτου για την Φιλία των Λαών (ICAP), Fernando González Llort.

Αφού εκτέθηκαν ο σκοπός της εκστρατείας και τονίστηκε η ανάγκη να ενωθούν δυνάμεις για τον κοινό στόχο, την πλήρη άρση του αποκλεισμού, έλαβαν το λόγο εκπρόσωποι άλλων ομάδων αλληλεγγύης, μεταξύ των οποίων, η Ελληνική Πρωτοβουλία για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2021 στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve» ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Καλαμάτας «Venceremos», το δίκτυο bloggers «La Red Solid@ria Griega» και ο Πανελληνικος Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ). 

Συμμετείχε επίσης η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα», καθώς και φίλοι της Κούβας από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς τομείς, τόσο από την πρωτεύουσα Αθήνα, όσο και από την επαρχία, ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη. 

Στην εκδήλωση επαναβεβαιώθηκαν οι σε εξέλιξη δράσεις συλλογής υπογραφών κατά του αποκλεισμού, η παραγωγή και διάδοση βίντεο αλληλεγγύης και καταγγελίας αυτής της εγκληματικής πολιτικής από προσωπικότητες της χώρας, η φωτογραφική καμπάνια «I stand with Cuba» και η εκτεταμένη δραστηριότητα στα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα που περιλαμβάνει δεκάδες ιστότοπους, σελίδες Facebook και κανάλια YouTube. 

Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει επίσης δράσεις στο δρόμο, όπως η συμμετοχή στην ετήσια αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοεμβρίου. 

Θα κορυφωθεί, όπως υιοθετήθηκε στην εκδήλωση, με μια μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση, πιθανώς μια συναυλία, τον Μάιο του 2021, όταν θα συζητηθεί στον ΟΗΕ το ψήφισμα που θα παρουσιάσει η χώρα της Καραϊβικής «Ανάγκη τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική εναντίον της Κούβας».

Πηγή: prensa-latina.cu

Forum Martiano GR