Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κάλεσμα συμμετοχής στη ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , Βρυξέλλες 11 /6/2015Στις 10 με 11 Ιουνίου τα κράτη-μέλη Ευρωπαϊκής Ένωσης και η CELAC (ένωση κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής) θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Αυτή θα είναι η δεύτερη σύνοδος κορυφής που οργανώνεται μεταξύ των χωρών των δύο ηπείρων.


Η ΕΕ επιμένει στη διατήρηση της λεγόμενης "κοινής θέσης" που στοχεύει στην απομόνωση της σοσιαλιστικής επανάστασης της Κούβας. Αυτή η κοινή θέση εφαρμόζεται παράλληλα με τον συνεχιζόμενο οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Ο σκοπός αυτών των πολιτικών ήταν και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση μιας ασφυκτικής πίεσης ενάντια στο λαό της Κούβας προκειμένου να απεμπολήσει την ανεξαρτησία του και τη σοσιαλιστική του επανάσταση.

Ταυτόχρονα, η επιθετικότητα ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας συνεχίζεται αμείωτα με μια εντεινόμενη εκστρατεία κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Madurο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνόδου κορυφής, η βελγική οργάνωση αλληλεγγύης με την Κούβα, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα, φιλοξενεί τη «Σύνοδο των Λαών», μιά συνάντηση των κινημάτων και τον οργανώσεων αλληλεγγύης  που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» καλεί για συμμετοχή στη Σύνοδο των Λαών στις Βρυξέλλες, με στόχο την οικοδόμηση ενός ευρέως κινήματος λαϊκής πίεσης κατά του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας, κατά των παράλληλων μέτρων της ΕΕ που είναι γνωστά ως «κοινή θέση», καθώς και για να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε επίθεση κατά της Βενεζουέλας.

Μια παγκόσμια, πλατιά, μαζική εκστρατεία  έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της ελευθερίας των 5 Κουβανών από τις φυλακές των ΗΠΑ. Μια τέτοια κίνηση μπορεί  σήμερα να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατάργηση του εμπάργκο των ΗΠΑ και της «κοινής θέσης» της ΕΕ, καθώς και στην απόκρουση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Βενεζουέλας.

Πάμε Βρυξέλλες και απαιτούμε:

·      ΕΕ και ΗΠΑ να άρουν άμεσα τον αποκλεισμό κατά της Κούβας!
-   Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!

Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»

Αθήνα, 26 Μάη 2015 


Forum Martiano GR